Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Singuratatea este universala

Trebuie să facem o diferență între singurătate, izolare și solitudine. Singurătatea reprezintă starea în care ești fizic separat de alte persoane. Uneori prezența familiei, prietenilor și altor persoane ne lipsește, dar doar pentru că nu-i avem alături nu înseamnă neapărat că suntem și singuri. Pur și simplu acceptăm și astfel de vremuri și recunoaștem că nu putem trăi viața alături de toți oamenii mereu.

De fapt, putem împlini foarte multe lucruri atunci când suntem singuri. Putem petrece timp cu Dumnezeu și putem să ne aprofundăm în părtășia noastră cu El. Psalmistul David a scris: „Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. Da, El este stânca şi ajutorul meu, turnul meu de scăpare; nicidecum nu mă voi clătina” (Psalmul 62: 1-2).

"Singuratatea ne este cea mai comună experiență, și toutuși este cea mai neînțeleasă" (Ira J. Tanner, Singuratatea: Teama iubirii ). Singuratatea este universală; fiecare persoană o experimentează într-o oarecare măsură în viața lui. Singuratatea, vezi tu, nu este cauzată de circumstanțe, ci este o stare de spirit; este sentimentul că nimeni și nimic nu răspunde la foamea noastră profundă pentru sprijin și iubire.

Iar apoi avem solitudinea, actul de a te retrage intenționat de alții, în scopul de a rămâne singur. Acesta este momentul în care putem fi reînviați spiritual și restaurați emoțional - un timp de reînnoire și creativitate. Isus Însuși avea nevoie de aceste momente de singurătate împreună cu Tatăl Său ceresc: „După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage, singur la o parte. Se înnoptase, şi El era singur acolo” (Matei 14:23).

Superficialitatea care caracterizează creștinul modern se datorează în mare parte lipsei de singurătate. Ne îndreptăm aici și acolo spre concerte, mitinguri, studii biblice, cruciade, conferințe și servicii de orice tip, gândindu-ne că "ne umplem paharul" – dar tot timpul ne întrebăm de ce ne simțim atât de goi chiar și în mijlocul unei mulțimi de oameni. Dar Isus a spus: „Veniți la Mine , toți cei trudiți ... și vă voi da odihnă” (Matei 11:28). 

Nicky Cruz, cunoscut evanghelist internațional și autor prolific, s-a întors la Domnul Isus Hristos dintr-o viață de violență și crimă, în urma  întâlnirii cu David Wilkerson în New York în 1958. Povestea convertirii sale dramatice a fost dată mai întâi în cartea Crucea și pumnalul de David Wilkerson, iar  mai târziu, în propria sa carte best- seller, Fugi, băiete, fugi!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.