Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Iubind asa cum a iubit Isus

Când ne gândim la stilul nostru de viață ca urmași ai lui Isus, multora dintre noi nu ni se potrivește modelului Noului Testament. Hristos i-a trimis pe cei doisprezece discipoli să ducă mai departe vestea bună, să-i vindece pe bolnavi și să fie vase potrivite pentru a putea aduce Împărăția Lui pe pământ (vezi Marcu 16: 15-18). Mai târziu, El a trimis șaptezeci de ucenici cu aceleași instrucțiuni (vezi Luca 10: 1-16). El a spus la fiecare din grup: "Tot ce v-am învățat să faceți - să propovăduiți Evanghelia, să vindecați pe cei bolnavi și să vestiți împărăția Mea - trebuie să faceți în Numele Meu. Acum mergeți în toată lumea și împliniți ce v-am poruncit. "

Acesta este modelul Noului Testament. Dar diferența dintre acesta, și modul în care ne trăim credința este mare. La un capăt este puterea minunată a lui Dumnezeu, iar la capătul opus este stilul nostru de viață. Ce ne împiedică să facem lucrările lui Isus? Cred că este faptul că avem nevoie de un botez al iubirii Sale.

O barieră, mai mult decât orice altceva, ne împiedică să iubim cu îndrăzneală, așa cum a făcut Isus - teama! Când ne gândim la a face lucrările lui Isus, ne temem de oameni, de ceea ce ar putea crede și de a nu greși. Apostolul Ioan se adresează direct în privința acestui lucru: „În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste” (1 Ioan 4:18).

Pavel enumeră darurile care vin în urma eliberării de frică: „Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă” (2 Timotei 1: 7). Nimic din capacitatea noastră umană nu ne poate umple cu un duh de putere și iubire, și nu ne poate dărui o minte sănătoasă. Acestea sunt daruri ale lui Dumnezeu și le dă tuturor celor care I le cer. Când ne eliberează de frică, suntem în stare să iubim oamenii prin dragostea Lui și să slujim celor care se află în profunde nevoi. Dragostea Lui schimbă totul!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.