Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Domnul are grija de biserica Sa

Iov întreba: „Ce este omul, ca să-Ţi pese atât de mult de el, ca să iei seama la el, să-l cercetezi în toate dimineţile şi să-l încerci în toate clipele?” (Iov 7: 17-18).

Evrei 12: 1 ne spune că Pământul este înconjurat de un nor de martori care sunt cu Hristos în slavă. Care este mărturia acestui nor mare și pentru cine este mărturia lor? Ei vorbesc cu generația noastră prin viața și prin cuvintele lor consemnate în Scriptură. Cred că ne spun trei lucruri:

  1. Ei sunt martori că inima lui Dumnezeu este încă este îndreptată spre salvarea acestei lumi pierdute. Dumnezeu este încă la lucru, dăruind Duhul Său oricărei făpturi, bărbați și femei din fiecare națiune.
  2. Inima lui Dumnezeu este încă îndreptată spre a iubi și a păstra biserica Sa. Chiar dacă există apostazii și rătăciri, Domnul își prețuiește Trupul.
  3. Inima lui Dumnezeu este încă îndreptată asupra fiecărui copil al Lui . Domnul nu va lăsa niciodată un slujitor al Lui singur sau în urmă. Scriptura ne spune:„Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi, şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor” (1 Petru 3:12).

Apostolul Petru este printre acest nor mare de martori și el înțelege de ce Dumnezeu este atât de răbdător. El s-a lepădat cu blestem de Isus, jurându-se că nu L-a cunoscut vreodată. Petru ar putea spune că Dumnezeu Își reține judecata față de această generație, chiar dacă încă există mulțimi care-L blesteamă și Îl neagă, așa cum a făcut el.

Apostolul Pavel este, de asemenea, printre acest nor de martori și mărturisește dragostea nelimitată a lui Dumnezeu. Pavel a blestemat Numele lui Hristos - a fost un prigonitor, căutând să vâneze poporul lui Dumnezeu pentru a-i închide sau pentru a fi uciși. Dar el a făcut totul din neștiință. Pavel ne-a spus că Dumnezeu este răbdător și cu această generație, deoarece mulți sunt cei care păcătuiesc din ignoranță, așa cum a făcut el. Ei încă nu au stat înaintea mesajului Evangheliei.

Cât de liniștitor este să știi că ochii lui Dumnezeu sunt întotdeauna asupra noastră și că inima Lui este îndreptată spre a iubi fiecare copil al Său.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.