Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Razboiul lui Satana impotriva bisericii

Cartea Apocalipsa ne spune că în zilele din urmă, Satana se va ridica mânios și va face război „cu rămășița”. Această rămășiță, desigur, este Trupul lui Hristos, alcătuit din toți „care păzesc poruncile lui Dumnezeu și au mărturia lui Isus Hristos” (Apocalipsa 12:17).

Noi, în biserica lui Hristos, vorbim despre lupta spirituală; războiul descris în Apocalipsa este un atac la nivel mondial, pe care Satana l-a lansat împotriva Trupului lui Hristos: „I s-a dat să facă război cu sfinții” (13:7).

Fiecare credincios este înrolat în marea armată a Domnului, iar Satana conduce războiul său demonic împotriva acestei armate. Apostolul Pavel afirmă că în fiecare luptă „noi nu ne luptăm călăuziți de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile” (2 Corinteni 10: 3-4).

Există multe "zone de război" în întreaga lume. În America, războiul lui Satana împotriva bisericii se află prin invazia continuă a senzualității și materialismului. Armele sale în acest război sunt dragostea de bani și dependența de plăcere. Dar există un alt câmp de luptă în acest război: războiul privat al copiilor ai lui Dumnezeu, în mod individual.

Fiecare credincios pe pământ se confruntă cu războiul lui în mod personal. Biblia afirmă: „Toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui...  războiul îşi are vremea lui, şi pacea îşi are vremea ei” (Eclesiastul 3: 1, 8). În acest moment este posibil să vă bucurați de o perioadă de pace. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru astfel de perioade în viață, când izvorăște bucurie. Când vine vremea războiului, aceasta poate implica lupte cunoscute numai între voi și Dumnezeu.

Suntem cu toții familiarizați cu povestea regelui David, un om neprihănit care a slujit pe Dumnezeu cu credincioșie, dar a căzut în păcatul adulterului. David s-a pocăit cu lacrimi amare și a strigat la Dumnezeu în neliniște; puteți citi mărturisirea sa în Psalmul 38 și mai ales în Psalmul 69. El a descoperit că harul lui Dumnezeu a fost cu adevărat suficient și a spus: „El a pus capăt războaielor” (Psalmul 46: 9).

În orice conflict individual cu care vă confruntați, păstrați-vă ochii și gândurile voastre fixate asupra acestui lucru: mila lui Dumnezeu și dragostea Lui nu vor pieri niciodată.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.