Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Sa nu va temeti atunci cand cerul pare ca tace

Isus fusese răstignit și îngropat atunci când Petru și ceilalți ucenici au decis să se întâlnească împreună. Ei erau adunați în spatele unei uși încuiate, temându-se pentru viața lor, atunci când au auzit aceste cuvinte incitante: „El este în viață!”

Dintr-o dată, Isus, în trupul înviat, a trecut  de ușa încuiată și le-a spus: „Pace vouă” (Ioan 20:19). El le spunea: „Nu vă temeți! Sunt Eu, Domnul vostru”. Acum, spune-mi, dacă ai fi fost în acea cameră, nu ai fi spus că aceasta este cea mai incredibilă viziune la care ai fi putut asista vreodată? N-ai fi convins că niciodată nu te vei putea îndoi?

Cu toate acestea, ce a urmat celor ce se aflau pe înălțimi spirituale? Petru le-a zis: „Mă duc să prind pește” (Ioan 21: 3). Șase ucenici l-au urmat pe Petru către lac, revenind la viața lor de pescari. De ce? Ce s-a întâmplat cu marea slujire la care Dumnezeu i-a chemat?

Acești oameni erau cuprinși de o suferință profundă din cauza a ceea ce i-a avertizat Isus: „În puțină vreme, și nu Mă veți mai vedea ... și vă veți întrista” (Ioan 16: 19-20). Hristos știa că urmașii Săi devotați vor avea o perioadă foarte dificilă după înălțarea la cer; ei urmau să fie copleșiți de absența Lui fizică din viața lor. Chiar dacă le promisese că va fi cu ei (vezi Matei 28:20), părea că sunt lăsați singuri.

Dragilor, când se întâmplă acest lucru, nu intrați în panică! Petru ne sfătuiește: „Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi; dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă înveseliţi şi la arătarea slavei Lui” (1 Petru 4: 12-13). Adevărul este că, deși este posibil să nu vă pară așa, dacă sunteți pe un pământ uscat, sunteți în drum spre lucruri mai mari în călătoria voastră spirituală.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.