Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Va aflati in confuzie in privinta rugaciunii?

„Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite” (Romani 8:26). Duhul Sfânt a venit să ne conducă la o viață de rugăciune.

Putem să fim atât de confuzi în privința rugăciunii, făcând-o să pară atât de complicată. Există mulțimi de teorii care aduc confuzie și care ridică tot felul de întrebări: „Când devine rugăciunea mijlocire? Este mijlocirea măsurată prin fervore sau intensitate, sau prin timpul petrecut pe genunchi? Cum voi știi că mă rog după voia lui Dumnezeu? Sunt luate în considerare și rugăciunile în gând? De ce, mai exact, mă rog?”

O astfel de confuzie poate fi copleșitoare și îi poate împiedica pe oameni să se roage. Cu toate acestea, nu a existat niciodată un moment în care rugăciunile poporului lui Dumnezeu să fie atât de necesare. Chiar și în vremea din urmă, Pavel a spus despre pământ că „întreaga creație geme” (Romani 8:22). Rapoarte ale devastărilor și iminența judecăților vin din toate părțile, iar din cauza acestora, oamenii sunt copleșiți în întreaga lume. Nici creștinii nu sunt scutiți de stresul din cauza a ceea ce se întâmplă în lumea noastră.

Pe măsură ce evenimente la nivel global se agravează, încercând să le răpească oamenilor pacea, societatea de pretutindeni caută o sursă de alinare. Dar ei nu o găsesc prin psihoterapie, prin religie moartă, prin justificări, sau chiar prin acte de caritate. Singura noastră sursă pentru o asemenea vreme este rugăciunea credinței.

Iată câteva moduri puternice prin care Duhul Sfânt joacă un rol important în rugăciunile noastre:

  • Prin rugăciune, Duhul Sfânt Își manifestă prezența lui Hristos în noi.
  • Prin rugăciune, Duhul pecetluiește promisiunile lui Dumnezeu în inimile noastre.
  • Prin rugăciune, Mângâietorul ne vorbește despre speranță.
  • Prin rugăciune Duhul poate să reverse râuri de mângâiere, pace și odihnă în sufletele noastre.

Rugați-vă rugăciunea aceasta: „Duh Sfânt, ține-mă în strânsă comuniune cu Isus. Nu mă lăsa să neglijez timpul pentru a sta singur cu Cel pe care sufletul meu Îl iubește. Ține-mă în genunchi, iar atunci Îți voi cunoaște mângâierea”.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.