Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Generozitatea: oferind altora

Cum putem fi o imagine a lui Isus pentru oamenii flămânzi și însetați? Cred că o  cheie pentru aceasta este a avea un duh de generozitate, de a oferi tot ce putem pentru cei care au nevoie.

„Fraţilor, voim să vă aducem la cunoştinţă harul pe care l-a dat Dumnezeu în bisericile Macedoniei. În mijlocul multelor necazuri prin care au trecut, bucuria lor peste măsură de mare şi sărăcia lor lucie au dat naştere la un belşug de dărnicie din partea lor” (2 Corinteni 8: 1-2). Pavel a spus: „Vreau să știți despre acest har al lui Dumnezeu”. Pavel vorbește bisericii sale, privind dărnicia ca pe un har pentru a dărui altora, într-o vreme de încercare severă. El a început prin a spune că bisericile macedonene deși sufereau, puteau să se ridice și să răspundă nevoilor oamenilor, chiar și în vreme de criză, prin harului lui Dumnezeu.

Aceasta pare a fi o contradicție. Într-un timp de mare încercare - în acest caz a fost o foamete - oamenii au putut să aibă o mare bucurie în inimile lor. Și, de asemenea, au arătat o mare generozitate în timpul sărăciei extreme. Ei nu au așteptat mult ca să înceapă să dăruiască. Nu, ei au dat din nevoia lor și au avut parte de „o bucurie peste măsură de mare” în a face acest lucru.

Versetul 3 spune: „Vă mărturisesc că au dat de bunăvoie, după puterea lor şi chiar peste puterile lor”. Acești oameni nu au dat dintr-un simț al datoriei sau din obligație. Ei au făcut-o pentru că se afla în inima lor dorința de a face acest lucru.

Când Duhul lui Dumnezeu vă cuprinde inima, puteți vedea nevoile altora. El vă deschide ochii către adevărul că nu trebuie să vă faceți griji sau să vă stresați în privința propriilor finanțe, ci se poate, de fapt, să puteți împărți cu alții și în vreme de lipsă. Cu alte cuvinte, puteți experimenta harul dărniciei prin puterea Sa, care lucrează în voi.

Fie ca Duhul Sfânt să ne sensibilizeze la nevoile altora, indiferent de situația în care ne aflăm, fie pozitivă, fie negativă.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.