Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Angajamentul unui juramant etern

În rugăciunea lui Isus înaintea Tatălui, El spunea: „Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, şi Eu vin la Tine. Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi” (Ioan 17:11). El a spus: „Am fost de acord să pot aduce în legământul Nostru pe toți cei care și-au pus încrederea în Mine. Acum, Tată, te rog să-i aduci pe cei dragi sub aceleași promisiuni ale legământului pe care Mi le-ai făcut”.

Ce legătură are acest legământ între Tatăl și Fiul, cu voi și cu mine? Acesta este o imagine a dragostei lui Dumnezeu pentru creația Sa iubită. El a făcut acest legământ pentru că nu dorea să lase niciun singur copil lui Satana. Este vorba de dragostea Lui neîntreruptă față de poporul Său.

Tatăl Și-a dat Fiul, apoi Fiul Și-a dat viața, iar noi avem toate beneficiile. Prin consimțământul reciproc, Tatăl și Fiul au făcut acest legământ ca să se păstreze și să se răspândească sămânța lui Hristos. El se asigură că vom rezista până la capăt și vom fi păstrați în siguranță.

Prin urmare, promisiunea de a ne salva și a ne elibera, iar apoi încrederea noastră că Dumnezeu ne va păstra, au un precedent în relația dintre Tatăl și Fiul.

L-a condus Tatăl și L-a îndrumat pe Isus, așa cum a promis că va face? A dat Duhul Lui ca putere Fiului, prin încurajare și mângâiere? L-a trecut de toate ispitele și de încercări? L-a păzit de puterile întunericului? L-a înălțat victorios în ceruri prin laude? A fost Dumnezeu credincios în partea Sa din termenii legământului?

Da, absolut! Și Tatăl, care Si-a păstrat făgăduințele legământului cu Fiul Său, a promis prin jurământ veșnic să facă același lucru pentru noi. Isus a afirmat această parte a legământului atunci când a spus: „Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi Noi suntem una - Eu în ei, şi Tu în Mine” (Ioan 17:22 ).

Dacă rămâneți în Hristos – trăind în El și încrezându-vă în El - veți vedea cu siguranță slava Lui!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.