Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Un prizonier pentru Hristos

Pavel a scris multe din epistolele lui către biserici în timp ce era încuiat într-o celulă îngrămădită — legat, disprețuit, deconectat de credincioși și aparent de toată slujirea. Este vorba de situații îndurerate. Totuși, Pavel niciodată nu a vorbit că este închis datorită circumstanțelor sale; în schimb, se referă la sine drept „întemnițatul lui Hristos” (vezi Efeseni 3:1).

În epistola sa către coloseni, Pavel și-a declarat dorința pentru toți sfinții care suferă: „De aceea, şi noi, din ziua când am auzit aceste lucruri, nu încetăm să ne rugăm pentru voi şi să cerem să vă umpleţi de cunoştinţa voiei Lui, în orice fel de înţelepciune şi pricepere duhovnicească; pentru ca astfel să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu, întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare cu bucurie” (Coloseni 1:9-11).

În mod surprinzător, cuvintele de speranță și sfătuire ale lui Pavel erau produsul cele mai îndelungate perioade de încarcerare, probabil în Cezareea. Când Pavel scria aceste cuvinte nu avea nici o speranță să fie eliberat. Din cate știa el, ar fi putut rămâne acolo pentru ani întregi, posibil pentru restul zilelor lui. Este clar că el a făcut pace cu circumstanțele dureroase în care se afla.

Nicăieri în această epistolă nu îl vedem pe Pavel că se îndoia de Domnul. Apostolul a ajuns la o înțelegere spirituală profundă a voii lui Dumnezeu și a acceptat circumstanțele sale ca fiind voia Domnului pentru viața lui la momentul respectiv. De aceea, Pavel scrie triumfător celor din Colose: „O, de ați ajunge la această înțelegere spirituală profundă a voii lui Dumnezeu cu privire la voi”.

Poți să-ți imaginezi? Aici Pavel era într-o captivitate drastică, lipsit de orice libertate. Totuși, el spunea: „să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu”.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.