Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Lucreaza impreuna spre bine

Pavel scrie: „Suntem încolțiți în toate chipurile... în grea cumpănă... prigoniți... trântiți jos, dar nu omorâți” (2 Corinteni 4:8-9).

„Încolțiți în toate chipurile” — Poți să te regăsești în această afirmație? Poate te confrunți cu dureri fizice, suferințe în căsnicie, probleme financiare, îngrijorări pentru copii. Viața poate fi cu totul copleșitoare uneori.

Realitatea este că, uneori se poate să fii în voia perfectă a lui Dumnezeu și cu toate astea, să fii trântit jos. Putem umbla în chiar centrul voii Sale și totuși, să fim în grea cumpănă, încolțiți de necazuri și prigoniri.

Unii creștini sunt înconjurați de necazuri din toate părțile de așa mult timp, încât ei cred: „Aceasta nu poate fi de la Dumnezeu. Este prea mult de îndurat. Suferința mea continuă de așa mult timp și mă simt absolut abandonat. Domnul trebuie că mă pedepsește pentru păcate din trecut. Nu este nici o altă explicație”.

Pavel așterne în fața noastră un adevăr minunat de care el s-a ținut strâns și care l-a ajutat să nu deznădăjduiască:„Chiar dacă omul nostru de afară se trece, totuși omul nostru dinăuntru se înnoiește din zi în zi” (2 Corinteni 4:16)

Ascultă adevărul pe care Pavel ni-l declară: „Da, toate aceste multe necazuri și încercări au epuizat acest trup din afară. Carnea mea într-adevăr încetinește. Dar, în același timp, ceva minunat se întâmplă în sufletul meu. Toate acestea lucrează împreună spre bine în mine, și eu cresc în cunoștința Domnului și a căilor Lui.”

Pavel știa că trăia în voia perfectă a lui Dumnezeu. El a ajuns la cunoștința că toate încercările sale nu se întâmplau din cauză că era sub mânia lui Dumnezeu. Dimpotrivă, Pavel știa mai mult ca niciodată cât de mult era el iubit de Domnul.

Pe scurt, Pavel făcuse pace cu circumstanțele sale și învăța răbdarea: „Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit”(Evrei 10:36).  

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.