Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Vremea potrivita

Odată, când Isus călătorea din Iudeea spre Galileea, apostolul Ioan amintește că „El trebuia să treacă prin Samaria” (Ioan 4:4). Cert este că Isus nu trebuia să treacă prin Samaria pentru a ajunge în Galileea, din punct de vedere geografic. De fapt, pentru că evreii îi urau pe samariteni, de regulă ocoleau pe o rută mai lungă pentru a evita acea regiune. Dar Isus s-a simțit constrâns să treacă prin Samaria, deoarece într-acolo Îl conducea Duhul atunci — El a trebuit să treacă prin Samaria nu din cauza rutei geografice, ci pentru misiunea pe care o avea, din ascultare față de călăuzirea Duhului.

Când Isus a ajuns în Samaria El i-a trimis pe ucenicii înaintea Sa, iar El s-a așezat lângă fântâna lui Iacov. A așteptat acolo pentru întâlnirea Sa divină cu femeia samariteană, unde El, în mod supranatural, a deslușit totul despre ea. Conversația lor a schimbat viața femeii pentru totdeauna, iar ea a devenit prima evanghelistă din lume, mărturisind despre Isus oamenilor din orașul ei. Isus a stat cu acești samariteni pentru încă două zile și a putut să aducă pe mulți alții la mântuire înainte de a pleca mai departe. Această întâlnire nu ar fi avut loc niciodată dacă Isus nu ar fi urmat călăuzirea Duhului.

Mai târziu, în Galileea, pe când sărbătoarea Corturilor pentru evrei se apropia, frații lui Isus L-au îndemnat să călătorească și El acolo „ca să vadă şi ucenicii Tăi lucrările pe care le faci! Căci nimeni nu face ceva în ascuns când caută să se facă cunoscut! Dacă faci aceste lucruri, arată-Te lumii!” (Ioan 7:3-4).

Dar Isus avea alt program. El le-a răspuns: „Suiţi-vă voi la praznicul acesta; Eu încă nu Mă sui la praznicul acesta, fiindcă nu Mi s-a împlinit încă vremea” (Ioan 7:8).

Încă o dată Isus aștepta permisiunea de la Duhul Sfânt să meargă. El aștepta vremea potrivită pentru a-Și face intrarea și pentru a-Și descoperi înțelepciunea și învățăturile în fața oamenilor din Ierusalim. Știa că, de fapt, El era adevărata Sărbătoare — Mesia după care ei așteptaseră. El însuși era motivul celebrării lor, cu toate că ei nu și-au dat seama de asta.

Nicky Cruz, un evanghelist și autor prolific cunoscut la nivel internațional, s-a întors la Hristos Isus de la o viață de violență și crimă, după ce s-a întâlnit cu David Wilkerson în orașul New York în anul 1958. Istoria convertirii lui dramatice a fost povestită pentru prima dată în cartea Crucea și Pumnalul de David Wilkerson și mai apoi în propria lui carte best-seller Fugi, băiete, fugi.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.