Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - O eclipsa a credintei

Proorocul neînfricat Ieremia, un puternic predicator al sfințeniei și al pocăinței, a avut gândul lui Dumnezeu și a umblat în frica Domnului. Totuși, pe măsură ce citim Ieremia 20, găsim că acest mare om suferea o eclipsă a credinței.

Ieremia predica la poarta Templului, când un preot posedat de Satana, Pașhur, a venit spre el și l-a lovit peste față. Apoi, Pașhur a ordonat oamenilor săi să îl lovească pe Ieremia și să-l închidă într-un loc public, unde a fost batjocorit la trecerea mulțimilor. Când a fost eliberat, Ieremia a pronunțat hotărârea lui Dumnezeu asupra lui Pașhur și a urmașilor săi: „Tu, Pașhur și toți cei care locuiți în casa ta, veți merge în robie” (Ieremia 20: 6). Cu alte cuvinte, "Pașhur, tu și acest oraș veți fi smeriți!".

Îndată ce s-a întâmplat acest lucru, întunericul sufletului a coborât în Ieremia și s-a prăbușit în descurajare. Predicatorul sfințeniei de altă dată avea acum sentimente întunecate față de Dumnezeu: "Doamne, mi-ai înșelat așteptările. Cuvântul pe care mi l-ai dat a devenit un reproș, astfel, în fiecare zi sunt ridiculizat. M-ai abandonat, așa că mă desprind de Tine. Nu voi mai vesti Cuvântul Tău, fiindcă toate promisiunile Tale sunt goale. Viața și slujirea mea s‑au încheiat cu rușine. Ar fi trebuit să mă omori în pântece” (vezi Ieremia 20: 7-9, 17).

Ieremia a întrecut aici o limită? Cum se putea ca întâlnești un astfel de limbaj la cineva care spunea că slujește lui Dumnezeu? Răspunsul nostru este găsit în următorul capitol: „Cuvântul care a venit de la Domnul lui Ieremia” (Ieremia 21:1). Eclipsa profetică a credinței a trecut, iar Dumnezeu nu a pierdut nicio bătaie. El este întotdeauna conștient de mijloacele și atacurile pe care Satana le folosește împotriva celor mai eficienți slujitor ai Domnului și a știut că Ieremia ar putea îndura. Dumnezeu a înțeles că strigătele lui Ieremia au ieșit din confuzie și durere, iar Scriptura arată clar că nici măcar pentru un singur moment, Dumnezeu n-a ridicat ungerea Lui de peste el.

S-ar putea să fi simțit că Dumnezeu te-a părăsit. Fiți conștienți de faptul că diavolul se află în spatele acestor îndoieli și că este absolut hotărât să vă oprească viziunea asupra milei și harului lui Dumnezeu. Dar îndreptați-vă înspre Tatăl vostru și odihniți-vă în dragostea Lui, cu încrederea că nu v-a părăsit niciodată.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.