Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - O lectie de la smochin

În ultimele zile ale slujirii Sale, Isus petrecea timp cu ucenicii Săi, pregătindu-i să devină stâlpii viitoarei Sale Biserici. Ei erau încă „slabi în credință”, bărbați cu puțină credință, iar Isus îi mustrase din când în când pentru necredința lor. A văzut că în inimile lor exista o piedică care trebuia să fie îndepărtată, fiindcă altfel nu ar fi ajuns vreodată la revelația necesară conducerii Bisericii.

În timp ce treceau pe lângă un smochin fără roadă, Isus l-a blestemat: „În veac să nu mai mănânce nimeni rod din tine!" Şi ucenicii au auzit aceste vorbe" (Marcu 11:14). Mai târziu, când grupul a trecut a doua oară pe lângă smochin, Petru a remarcat: „Învăţătorule, uite că smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat” (11:21). Isus i-a dat lui Petru un răspuns uimitor; de fapt, fără a oferi un răspuns real, El a spus pur și simplu: „Aveți credință în Dumnezeu!” (11:22).

Acest copac uscat era o predică ilustrată de Hristos. Ce a însemnat acesta? El a ilustrat respingerea lui Dumnezeu față de vechiului sistem religios al faptelor, din Israel, care avea ca scop încercarea de a câștiga mântuirea și favoarea lui Dumnezeu prin efort uman și voință a sinelui.

Ceva nou se născuse în Israel: o Biserică în care mântuirea și viața veșnică urmau să vină numai prin credință; într-adevăr, umblarea zilnică împreună cu Domnul ține tot de credință. Totuși, până în acest moment, poporul lui Dumnezeu nu a știut să trăiască prin credință. Religia lor se referea la performanță și păstrarea unor seturi cu multe reguli. Acum, Isus spunea: "Vechiul sistem s-a terminat și vremuri noi răsar". Biserica credinței a fost înmulțită, iar ucenicii ui Hristos au fost instruiți pentru conducerea ei.

În pasajul despre smochin, Isus se referă la un munte nemenționat: „Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: "Ridică-te şi aruncă-te în mare", şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut” (11:23).

Muntele tău poate fi un păcat, o boală, o teamă, o descurajare. Isus îți spune: "Necredința este o piedică asemenea unui munte în inima ta, dar vreau să fac imposibilul în viața ta! Doar ai încredere în Mine!"

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.