Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Actionand din teama

„[Isus] nu a făcut multe lucrări acolo din cauza necredinței lor” (Matei 13:45). Necredința întotdeauna împiedică plinătatea revelației și a binecuvântării lui Dumnezeu, iar Scriptura arată clar că Dumnezeu nu o privește cu ușurătate. El ne dă un exemplu în acest sens în povestea regelui Asa, un rege neprihănit și descendent al lui David, care a condus Iuda (citiți în 2 Cronici, cap. 14 până la 16).

În timpul domniei regelui Asa, s-a scos idolatria și a avut loc o renaștere a poporului. Apoi, pe măsură ce poporul se bucura de binecuvântarea lui Dumnezeu, o armată uriașă din Etiopia a invadat Iuda, făcându-l pe Asa să se întoarcă către Domnul prin rugăciune și să-L cheme pentru ajutor. Iuda a câștigat o victorie extraordinară, fiind unul dintre cele mai mari miracole ale credinței din istoria poporului lui Dumnezeu. După luptă, la Asa a venit un profet și, mai degrabă decât să-l felicite pentru marea victorie, i-a dat un avertisment: „Rege Asa, atâta timp cât te bazezi pe Domnul și ai încredere în El, vei fi binecuvântat! Vei câștiga victoria după victorie și Domnul va merge cu tine. Dar dacă te vei întoarce de la El și te vei încrede în puterea ta, haosul și tulburarea te va ajunge”.

Regele Asa a umblat cu credincioșie înaintea Domnului, iar Iuda a fost foarte binecuvântat de Dumnezeu, așa cum spusese profetul. Dar apoi a venit o altă criză și Iuda a fost atacat din nou. Inamicul a capturat un oraș la doar cinci mile de Ierusalim, capitala lui Iuda, și a tăiat calea comercială vitală a orașului, ceea ce putea face ca întreaga economie a lui Iuda să se prăbușească.

De această dată, regele Asa s-a panicat și, în loc să se încreadă în Domnul, s-a întors spre un dușman, regele Siriei, pentru ajutor. Incredibil, Asa a scos tezaurul lui Iuda, toată bogăția sa și le‑a oferit sirienilor ca să-l elibereze pe Iuda - un act de necredință absolută. Dumnezeu avea un plan pentru a elibera pe Iuda, dar Asa l-a respins, acționând din frică. Fiindcă Asa nu a avut încredere în Domnul, de atunci Iuda a avut parte de războaie.

Când acționați din necredință, întotdeauna veți avea parte de tulburare și confuzie - fără excepții. Dar încrederea în Cuvântul lui Dumnezeu vă va permite să stați fermi în fața oricărei provocări și să-L lăsați pe Dumnezeu să aducă victoria.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.