Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ce impiedica lucrarea lui Dumnezeu in noi?

„Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine” (2 Corinteni 12: 9). Apostolul Pavel a devenit slab din cauza unor necazuri și suferințe, dar când a fost aruncat în jos, nu a disperat. El s-a bucurat în procesul de a fi slăbit, fiindcă acesta a fost secretul puterii Sale în Hristos și din această slăbiciune a devenit puternic.

Unii pot avea o slujbă nereușită, o boală, o stare de singurătate profundă sau un divorț. Aceste lucruri sunt motive valide pentru a fi descurajat, dar singurul lucru care împiedică în mod constant lucrarea lui Dumnezeu în viața noastră este pur și simplu eul. Când Isus a spus că trebuie să ne purtăm crucea și să-L urmăm, ne cerea să ne lepădăm de noi înșine (vezi Luca 9:23). Mândria noastră spune: "Pot să fac asta eu însumi". Dar Isus spune: "Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic" (Ioan 15: 5).

Isus Se uită la această lume, plină de copii confuzi, care încearcă să-și găsească propria neprihănire, încercând să-I fie pe plac în felul lor, când El îi cheamă la cruce. Crucea este menită să ne zdrobească și să ne elibereze din toate eforturile umane. El nu o poate prelua, decât dacă renunțăm la puterea noastră și să strigăm la El: "Tată, nu mai pot merge mai departe! Nu mai am putere! Ajută-mă!"

Dragilor, nu priviți încercarea voastră drept judecată de la Dumnezeu și nu vă condamnați. De fapt, prin ceea ce treceți este o dovadă a dragostei Sale față de voi, aducându-vă în victoria finală și maturizându-vă. Sunteți în școala uceniciei lui Hristos, bucurați-vă astfel încât, pe măsură ce deveniți slabi și vă supuneți, să simțiți puterea Lui cea tare!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.