Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Simboluri pentru Duhul Sfant

Biblia ne prezintă câteva simboluri pentru Duhul Sfânt. Unul dintre acestea este vântul, care în limba greacă originală din Noul Testament este același cuvânt ca pentru respirație. Vântul ne ajută să vedem mișcarea invizibilă și misterioasă a Duhului (vezi Ioan 3:8).

Un porumbel a fost simbolul Duhului Sfânt în timpul botezului lui Isus: „Şi îndată, când ieșea Isus din apă, el a văzut cerurile deschise şi Duhul pogorându-Se peste El ca un porumbel” (Marcu 1:10). Duhul Sfânt este atotputernic totuși, în mod straniu gentil și sensibil în felul Lui de relaționare cu noi. Putem să Îl întristăm cât se poate de ușor.

Uleiul este un simbol deseori folosit pentru Duhul Sfânt în Vechiul Testament. Ungerea Duhului Sfânt este asemănată cu uleiul care era turnat pe aproape toate obiectele din Cortul Întâlnirii. Când a fost construit ca loc de închinare, nu numai obiectele Templului erau unse cu ulei, ci și preoții. Mai târziu, liderii bisericii primare au fost învățați să se roage pentru bolnavi și să ungă credinciosul suferind cu ulei, ca simbol al Duhului Sfânt (Iacov 5:14).

Focul este unul din simbolurile mele favorite pentru Duhul Sfânt. Este folosit pentru a reprezenta puterea și prezența lui Dumnezeu. Când Ioan Botezătorul a venit în public înainte ca Isus să se manifeste, el a zis: „eu vă botez cu apă; dar vine Acela care este mai puternic decât mine.... El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc” (Luca 3:16, subliniere adăugată).

Jim Cymbala a fondat Biserica Brooklyn Tabernacle cu mai puțin de douăzeci de membri, într-o clădire mică aflată în ruine dintr-o zonă dificilă a orașului. Născut în Brooklyn, el este prieten de multă vreme atât al lui David cât și al lui Gary Wilkeson. 

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.