Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Echipament de protectie

Când Moise a auzit că vocea lui Dumnezeu venea din tufișul care ardea, a fost surprins de lucrul pe care Dumnezeu i l-a cerut: „Scoate-ţi încălțămintea din picioare, căci locul pe care calci este un pământ sfânt” (Exod 3:5). Dumnezeu spune fiecărui creștin de astăzi același lucru ce El l-a spus lui Moise: „Există un singur pământ pe care tu poți să te apropii de Mine și acela este pământ sfânt. Nu poți să ai deloc încredere în firea ta pământească, pentru că niciun trup de carne nu va sta în picioare înaintea Mea.

De ce Și-a îndreptat atenția Dumnezeu asupra încălțămintei în pasajul din Exod? Ce are aceasta a face cu a ne lepăda de firea pământească? Picioarele noastre sunt părți moi ale corpului, iar încălțămintea este o protecție a cărnii noastre. Încălțămintea ne protejează de elementele naturii, de pietre, de șerpi, de murdărie, praf și de drumul fierbinte.

Deci înaintea lui Moise, Dumnezeu folosea un lucru comun, de fiecare zi pentru a-l învăța o lecție spirituală, exact cum Isus a folosit mai târziu monezi, perle, cămile, semințe de muștar. Dumnezeu spunea: „Moise, tu porți echipament de protecție să ferească de orice rănire carnea ta, dar nicio protecție carnală nu te va putea păzi. Unde am de gând să te trimit va fi nevoie de un miracol de eliberare”.

Unde îl trimitea Dumnezeu pe Moise? În Egipt — acea peșteră de nelegiuiri — pentru a face față unui dictator împietrit. Moise a trebuit să dea la o parte bizuirea lui pe carne: blândețea lui, zelul și umilința lui. Toate abilitățile sale ar fi fără valoare dacă Dumnezeu nu le-ar sfinți. Moise a trebuit să își pună toată încrederea în Numele și puterea lui Dumnezeu.

Cu adevărat, Moise a înfruntat tot felul de teste și încercări. El urma să conducă aproape trei milioane de oameni în deșert unde nu era niciun loc pentru a cumpăra mâncare sau să obțină apă. El va trebui să depindă în întregime de Dumnezeu pentru orice lucru!

Dumnezeu ne va pune aceeași întrebare pe care a pus-o lui Moise. Dorim noi să renunțăm la abilitățile noastre proprii și la ambițiile noastre și să ne încredem cu totul în El? Vrem noi să ne punem toată încrederea în El, în loc de darurile și planurile noastre proprii?

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.