Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Cand Dumnezeu intarzie in a ne raspunde

A aștepta cu răbdare răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunea noastră nu este întotdeauna ceva ce ne place să facem. Mulți credincioși doresc răspunsuri imediate. Firea noastră, ca și cultura din jurul nostru, dorește o confirmare instantanee. Cu toate acestea, Dumnezeu lucrează adesea în viața noastră prin procesul înârzierii.  

Domnul este întotdeauna interesat să ne maturizeze în credința - aducând lucruri în viața noastră care ne învață să fim mai asemănători cu Isus. Așadar, după cum răspunsul la rugăciune instantaneu este în folosul nostru, în același fel, trebuie să înțelegem că Dumnezeu întârzie răspunsul la rugăciunile noastre pentru a ne aduce beneficii fizice și spirituale și pentru o mai mare slavă a Domnului.

Un tată a adus fiul său posedat la Isus pentru a fi vindecat, după ce ucenicii au eșuat în încercările lor de a scoate afară duhul. "Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu care este stăpânit de un duh mut… M-am rugat de ucenicii Tăi să scoată duhul, şi n-au putut" (Marcu 9: 17-18). Mulțimea era nemulțumiță și se îndoia de ucenici, din cauza lipsei lor de putere în vindecarea băiatului. Ucenicii confuzi se întrebau de ce Dumnezeu nu a răspuns rugăciunilor lor și de ce n-a vindecat copilul. Și, în final, tatăl copilului era epuizat și disperat să găsească ajutor pentru fiul său iubit.

Întârzierea lui Dumnezeu în a răspunde rugăciunii a afectat pe toată lumea în această poveste. Trebuie să înțelegem că, atunci când Dumnezeu întârzie să răspundă la rugăciune, putem fi siguri că El lucrează în inimile tuturor oamenilor afectați de situație. Poate că ucenicii se lăudau că au putea să-l elibereze pe acest copil; nu era de vină credința lor, ci încrederea lor că ar fi fost în stare să facă ceea ce putea face Isus. Iar Isus a răspuns rugăciunii tatălui care avea credință, chiar și în mică măsură, că ar putea face ceea ce nimeni altcineva nu ar fi putut să facă - să-l elibereze pe fiul său.

Biblia ne spune că "dacă Fiul te eliberează, vei fi cu adevărat liber" (Ioan 8:36). Uneori, aceasta implică doar să te încrezi, ridicând o mână și rugându-te: "Isuse, Fiul lui Dumnezeu, acesta este tot ce am". Iar Isus va răspunde: "Este tot ce am nevoie!"

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.