Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ce a putut schimba inima unui rege?

Cu toții știm ce înseamnă suferința, acele vremuri pline de necazuri și de stres care ne țin treji noaptea. Ele pot fi atât de dureroase și ne pot slăbi atât de mult încât să ne pierdem somnul din cauza durerii și a neliniștii. Totuși, pe cât de dureroase sunt necazurile, Dumnezeu le folosește pentru a-Și atinge scopurile în viața noastră. David scrie: "De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă întotdeauna din ea" (Psalmul 34:19). Cu toate acestea, s-ar putea să fiți surprinși să știți că Dumnezeu poate folosi suferințele pentru a-i vindeca atât pe cei păcătoși, precum și pe sfinți.

Manase, cel mai rău rege din istoria Israelului, s-a îndepărtat de Domnul și a devenit un ticălos și ucigaș. Acest om rău a ridicat idoli zeului păgân Baal, chiar și în curtea Templului. El a construit altare pentru închinarea la soare, lună și stele. Și-a sacrificat proprii copii, aruncându-i în gropile de foc ale idolilor demonici. A disprețuit cuvintele profeților neprihăniți și, în schimb, a căutat sfatul avarilor. El a tolerat vrăjitoria, duhurile rele și închinarea la diavol. A fost un tiran brutal, sângeros, care își găsea plăcerea în a-i ucide pe cei nevinovați. Scriptura spune că Manase a păcătuit mai rău decât toți păgânii din jurul lui Israel.

Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu acest rege imoral? Dumnezeu a trimis o mare nenorocire asupra lui prin armata asiriană. Asirienii au invadat Ierusalimul și au luat poporul captiv, inclusiv pe Manase, pe care l-au legat în lanțuri și l-au înfășurat în spini dureroși.

În mod surprinzător, în timpul acestei dureri îngrozitoare, Manase s-a smerit și a început să se roage: "Când a fost la strâmtorare, s-a rugat Domnului Dumnezeului lui şi s-a smerit adânc înaintea Dumnezeului părinţilor săi" (2 Cronici 33:12). Care a fost răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunea lui Manase? El a fost milostiv și a auzit strigătele regelui. Apoi l-a pus pe Manase pe tronul său și a devenit un luptător al neprihănirii, zdrobind idolii și altarele pe care le-a zidit în țară.

După cum vedem în acest context, Dumnezeu poate folosi suferințele pentru a-i vindeca pe păcătoși, precum și pe cei sfinți. O lecție bună pentru noi ar putea fi să nu renunțăm niciodată la nimeni, indiferent cât de ticălos sau cât de rău ar fi. Dumnezeu are modalități de a-l aduce chiar și pe cel mai rău păcătos la Sine, așa că trebuie să fii încurajat să perseverezi în rugăciune pentru cei care au nevoie de eliberare.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.