Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Tu esti iubit si primit

Ieremia a fost un profet cu glas de tunet al Vechiului Testament. Fiecare cuvânt pe care îl propovăduia era ca o sabie care tăia în carne vie. El i-a înfuriat pe politicieni și pe conducătorii poporului atât de mult încât l-au aruncat în închisoare. Dar în tot timpul, acest profet al lacrimilor a așteptat cu nerăbdare o zi în care Dumnezeu să Își întâlnească poporul și să le schimba inima. Ieremia știa că Dumnezeu are milă de poporul Său și că i-a iubit cu o dragoste veșnică.

Așa cum a fost scris în Ieremia 24, Hristos a fost trimis de Tatăl să ducă la îndeplinire Noul Legământ. El a sigilat acordul cu propriul Său sânge și l-a pus în vigoare în ziua în care a murit. Aceasta înseamnă că Dumnezeu nu tratează generația noastră așa cum a făcutt cu cea din vremea lui Ieremia. Avem un nou legământ, bazat pe promisiuni mai bune. Mesajul lui Ieremia despre Lege s-a împlinit astăzi în lucrarea terminată a lui Isus Hristos. Și ce diferență este între tunetul lui Ieremia și mila lui Isus!

În ultima oră a Domnului nostru, în grădina Ghetsimani, Isus S-a rugat Tatălui Său ceresc pentru ucenicii Săi. Amintiți-vă, Petru urma să-L trădeze în câteva ore, Toma urma să se îndoiască de El și toți ucenicii urmau să-L părăsească întorcându-se la casele lor. Dar Isus nu îi condamna, așa cum vedem în această rugăciune extraordinară din Ioan 17:

„[Tată], Ai Tăi erau, şi Tu Mi i-ai dat; şi ei au păzit Cuvântul Tău… Căci le-am dat cuvintele pe care Mi le-ai dat Tu. Ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit şi au crezut că Tu M-ai trimis... Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume… Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu... pentru ca ei să fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine" (Ioan 17: 6, 8, 16, 22- 23).

Spunem: „Dar, Isuse, nu vezi ce este în inima lui Petru? O să Te trădeze! Iar Toma este plin de teamă și cutremur. Cum poți să Te rogi să fie iubiți, atunci când sunt atât de slabi?”

O, da, păcatul lor L-a întristat pe Isus, dar noul Legământ a fost introdus și urma să arate iertare, milă și har. „Voi ierta nelegiuirile lor; Nu îmi voi mai aduce aminte de păcatele lor”. Ieremia, sub vechiul Legământ, a predicat: „Păcatele voastre vă despart de Dumnezeu”, însă Isus a spus: „Nici Eu nu te condamn. Du-te și nu mai păcătui!”

Lucrurile sunt diferite acum. Păcatul încă este urât de Dumnezeu, dar avem un Mântuitor viu, așezat la dreapta Tatălui, care Se roagă în continuare pentru noi. Isus încearcă să ne spună: „Nu ai nevoie de un Ieremia care să tune prin glasul lui ca să te ferească de păcat și de lume. Nu trebuie decât să Mă primești, să te pocăiești și să te apropii de Mine. Fără condamnare. Fără teamă. Numai iubește-Mă cu toată inima și vei părăsi toate păcatele tale!”

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.