Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Sustinut de puterea lui Dumnezeu

Există o poveste emoționantă a Vechiului Testament care ilustrează cel mai bine ce înseamnă să fii susținut de puterea lui Dumnezeu. O regăsim în cartea 2 Împărați, capitolul 6.

Ben-hadad, regele Siriei, declarase război Israelului și pornise împotriva lor cu o mare armată. Pe măsură ce forțele sale înaintau, el își chema adesea consilierii de război în camerele sale private pentru a planifica strategia următoarei zile. Însă profetul Elisei, mișcat de Duhul Sfânt, a continuat să trimită cuvânt regelui lui Israel, spunându-i detalii despre fiecare mișcare a trupelor inamice. În mai multe rânduri, israeliții au scăpat de înfrângere datorită avertismentelor lui Elisei.

Ben-hadad, furios, și-a chemat servitorii laolaltă: „Împăratului Siriei i s-a tulburat inima. A chemat pe slujitorii săi şi le-a zis: "Nu voiţi să-mi spuneţi care din noi este pentru împăratul lui Israel?" Unul din slujitorii săi a răspuns: "Nimeni, împărate, domnul meu; dar prorocul Elisei, care este în Israel, spune împăratului lui Israel cuvintele pe care le rosteşti în odaia ta de culcare” (2 Împărați 6:12,13).

Ben-hadad a trimis imediat forțele pentru a-l captura pe Elisei. Au mers noaptea până la Dotan și au înconjurat orașul, intenționând să-l ia prin surprindere pe bătrânul profet. Dar slujitorul lui Elisei s-a trezit devreme și a văzut că „se afla o armată, care înconjura orașul cu cai și care”. Îngrozit, a fugit la Elisei și l-a întrebat ce ar trebui să facă. „[Elisei] a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulţi sunt cei cu noi decât cei cu ei.” Elisei s-a rugat şi a zis: "Doamne, deschide-i ochii să vadă!" Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei.” (2 Împărați 6: 16-17).

Elisei, asemenea psalmistului, ar fi putut spune, atunci când se afla în mijlocul situațiilor disperate, deplin încredințat: „Nu mă tem de zecile de mii de popoare care mă împresoară din toate părţile” (Psalmul 3:6).

Lasă ca rugăciunea ta să fie ca aceea spusă de Elisei: „Doamne, deschide-mi ochii, ca să văd munții plini de cai și de care de foc – Doamne al oștirilor!” Dragilor, există speranță! Dumnezeul oștirilor este alături de noi. Numai El este păzitorul nostru. El nu-Și va lăsa copiii să alunece sau să cadă. Suntem ținuți în palma Sa. Fii sigur că astăzi este alături de tine pentru a te proteja, pentru a te călăuzi și pentru a te înviora!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.