Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ochii atintiti la Isus

„După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage, singur la o parte. Se înnoptase, şi El era singur acolo. În timpul acesta, corabia era învăluită de valuri în mijlocul mării; căci vântul era împotrivă.” (Matei 14:23-24)

După săvârșirea miracolului hrănirii celor cinci mii de persoane, Isus a trimis noroadele acasă și a instruit ucenicii să plece, de asemenea. Fusese o zi istovitoare, iar Stăpânul căuta puțină odihnă. Însă barca ucenicilor se afla într-o furtună și, deși erau marinari pricepuți, înverșunarea furtunii a provocat o alarmă printre ei. Este posibil să fi găsit o anumită liniște în faptul că Isus se afla prin apropiere, dar nu se așteptau la ce s-a întâmplat în continuare.

„Când se îngâna ziua cu noaptea, Isus a venit la ei, umblând pe mare. Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimântat şi au zis: "Este o nălucă!" Şi, de frică, au ţipat.” (Matei 14: 25-26). De fapt, ucenicii erau îngroziți, însă Petru a făcut un pas îndrăzneț al credinței și a părăsit barca. O sclipire a Salvatorului său era îndeajuns pentru el! „[Petru] a spus:„ Doamne, dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe apă” (14:28). Așadar, având ochii fixați asupra lui Isus, Petru a făcut acel pas de a ieși din barcă. Nu voia să își arate credința și nu încerca să pună pe nimeni într-o lumină proastă, pur și simplu voia să fie mai aproape de Domnul Său.

Deși este adevărat că Petru s-a scufundat când și-a luat ochii de la Domnul, el a descoperit un loc în Hristos deasupra mării furtunoase și înfiorătoare. El mergea peste ceea ce îl amenința ca să ajungă la Isus. Credința care l-a ținut deasupra pentru o vreme, l-ar fi putut menține la nesfârșit. Însă el și-a luat ochii de la Hristos și a îngăduit ca agitația să îi piardă încrederea.

Povestea lui Petru ne amintește că, cu cât problema este mai gravă, cu atât creștinul are nevoie de a-L căuta pe Hristos. Poți să te uiți la fața Lui, în mijlocul crizei tale, și să te rogi: „Adu-mă aproape de Tine, Doamne. Lucrează ca orice situație din viața mea să mă conducă spre Tine!”

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.