Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Calea catre victorie

„Iată dar ce vă spun şi mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiţi cum trăiesc păgânii, în deşertăciunea gândurilor lor... Dar voi n-aţi învăţat aşa pe Hristos; ... şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul” (Efeseni 4:17, 20-24).

Pe Pavel nu-l deranjează să-i provoace pe efeseni cu privire la biruința asupra păcatului. De fapt, el nu ezită să predice despre păcat. El abordează cu îndrăzneală subiectul, chiar dacă aceștia sunt credincioși plini de Duhul, care au rezistat persecuției și au fost martori în fața a mii de oameni. De ce să îndrăznim să aducem problema păcatului printre creștini atât de minunați cum erau aceștia? Pentru că toți păcătuim - pur și simplu. Cu toții avem înclinația de a ne întoarce în păcatele din care am fost salvați. În niciun caz acest lucru nu înseamnă că ne pierdem mântuirea, dar plăcerea relației noastre cu Hristos este amenințată, deoarece păcatul rupe acel sentiment al intimității, apropierea și prospețimea prezenței Sale față de noi.

Pavel se referă la „vechiul eu” care cade în păcat într-o zonă în care obișnuiam să fim slabi. În Efeseni 4:18 și 19, el menționează mintea întinată, duritatea inimii, înșelăciunea, lăcomia, senzualitatea, pentru a da câteva exemple - toate păcatele care își găsesc drumul în viața noastră, chiar dacă mergem cu Hristos. Dar el oferă un remediu! Hristos ne-a permis să îndepărtăm de la noi vechiul eu - natura veche - și să îl ținem departe.

„Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17). Dumnezeu este de partea ta și tu ești de partea Lui. El vrea să fii eliberat de păcat mai mult decât îți dorești tu să fii liber; El vrea ca să fii sfânt mai mult decât vrei tu să fii sfânt. Pe măsură ce umbli cu Domnul în libertate, permite-I să-ți croiască tot timpul o viață nouă și o cale către victorie!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.