Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Crezi in purtarea de grija a lui Dumnezeu?

Există momente în care pare că Dumnezeu nu s-a arătat - când poporul Său a fost lăsat în rușine și disperare - dar povestea completă nu a fost încă spusă. De-a lungul Bibliei, Dumnezeu a avut oameni cu o credință nezguduită față de care și-a dovedit credincioșia în cele mai dificile vremuri. Acești slujitori l-au rugat pe Domnul să acționeze fără nicio reținere.

Să ne gândim la Moise la Marea Roșie, care era o situație imposibilă din punct de vedere omenesc. Israelul fugea de armata egipteană, erau înconjurați pe o parte de mare și de munți, pe cealaltă parte. Aici Moise L-a rugat pe Dumnezeu să-Și țină promisiunile Sale. El a profețit deja că Dumnezeu va conduce Israelul în Țara Făgăduinței și acum reputația Domnului era în joc față de toată lumea.

Imaginează-ți rapoartele care se întorceau la Faraon. Tot Egiptul se aștepta să-i vadă pe israeliți readuși în lanțuri, dar care a fost reacția lui Moise la această criză? El a spus cu încredere oamenilor: „Nu vă temeţi de nimic, staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta, căci pe egiptenii aceştia pe care-i vedeţi azi, nu-i veţi mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi staţi liniştiţi” (Exod 14:13-14).

Moise a crezut atât de mult în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, având încredere în cuvântul Său pentru a-l conduce pe Israel în promisiunea lui, încât a declarat: „Știu că Domnul este credincios și voi acționa după cuvântul Lui!” Gândiți-vă la consecințele unei astfel de credințe! Dacă Marea Roșie nu s-ar fi ridicat în mod miraculos, Moise ar fi fost considerat un neisprăvit. Israeliții s-ar fi întors în robie și Dumnezeu nu ar mai fi fost niciodată crezut. Cu toate acestea, știm cu toții ce s-a întâmplat: în timp ce Moise își întindea mâinile, apele s-au despărțit și oamenii au mers pe jos pe un teren uscat. Vă spun că nimeni dintre cei care se încred pe deplin în Dumnezeu nu va fi niciodată lăsat de rușine. Dumnezeu își va îndeplini promisiunea Lui pentru numele Său.

Niciunul dintre copiii lui Dumnezeu care are încredere deplină în Cuvântul Său nu va fi niciodată rușinat. El își va îndeplini promisiunea pentru Numele Său!

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.