Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Discernand o imitatie

„Şi acum, ştiu că nu-mi veţi mai vedea faţa, voi toţi aceia în mijlocul cărora am umblat propovăduind Împărăţia lui Dumnezeu.” (Faptele apost. 20:25)

Pavel a proclamat neîncetat Evanghelia lui Isus Hristos și a dat învățături bisericilor zi și noapte. El a îndurat persecuții severe oriunde s-a dus și când fost în înștiințat de către Duhul Sfânt că urma fie martirizat, i-a adunat pe bătrânii bisericii la Efes. În timp ce le-a împărtășit dragostea pentru ei, le-a lăsat și o instrucțiune importantă.

„Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruţa turma, şi se vor scula din mijlocul vostru oameni care vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor. De aceea, vegheaţi şi aduceţi-vă aminte că, timp de trei ani, zi şi noapte, n-am încetat să sfătuiesc cu lacrimi pe fiecare din voi.” (20:29-31) Pavel a emis două avertismente: se vor strecura oameni stricați din afară și chiar și dintre ai voștri vor avea învățături stricăcioase.

Învățăturile distorsionate pot părea a fi aproape corecte, dar sunt suficiente pentru a-i distrage pe credincioși de pe calea cea dreaptă. Chiar și o ușoară modificare a teologiei, o mică modificare a doctrinei, un fel de extremism nebunesc îi poate determina pe oameni să se abată de la adevăr. Pavel și-a petrecut viața propovăduind cu pasiune Cuvântul lui Dumnezeu, pentru ca urmașii săi să poată discerne o imitație a acesteia. El dorea ca aceștia să zidească bine, astfel încât să nu fie clătinați sau dărâmați din interior.

„Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului harului Său, care vă poate zidi sufleteşte şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi.” (20:32) Pavel dorea ca bătrânii să se întoarcă la bisericile lor și să verifice dacă Cuvântul lui Dumnezeu este propovăduit cum trebuie.

Trăim într-o cultură creștină care este atât de distorsionată, încât cu greu mai poate fi recunoscută. Vă îndemn să studiați Cuvântul lui Dumnezeu și să umblați îndeaproape cu Domnul, pentru a putea crește în discernământ. Cunoscând adevărul, nu vei fi atras de ceva contrafăcut.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.