Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Calea pe care te duce mandria

Mândria se află în topul listei lucrurilor pe care Dumnezeu le urăște. „Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume” (1 Ioan 2:16).

Majoritatea creștinilor ar recunoaște că nu au ajuns în punctul dorit și că încă există aspecte din viața lor care au nevoie de îmbunătățiri, dar puțini s-ar considera mândri. Mândria este independența - smerenia este dependența. Mândria este o lipsă a dorinței de a aștepta ca Dumnezeu să acționeze la timpul Său și în felul Său. Mândria se grăbește să ia problemele în propriile mâini, atunci când se pare că Dumnezeu nu acționează destul de repede.

Un exemplu al acestui păcat teribil este neascultarea lui Saul la Gilgal. Când Samuel a uns pe Saul ca rege, „ S-au coborât apoi de pe înălţime în cetate, şi Samuel a stat de vorbă cu Saul pe acoperişul casei” (1 Samuel 9:25). Această discuție pe acoperiș a vizat un mare război care venea și Samuel i-a poruncit lui Saul să nu acționeze până când toți oamenii s-au întâlnit la Gilgal pentru a-L căuta Domnul pentru indicații specifice. Aceasta trebuia să fie lucrarea lui Dumnezeu și numai a Lui. (vezi 1 Samuel 10:8).

Samuel a reprezentat vocea lui Dumnezeu; un vas prin care Dumnezeu comunica planurile Lui. Dar Saul a devenit nerăbdător și a luat problema în propriile sale mâini. Dumnezeu l-a pus la încercare și a eșuat din cauza nerăbdării - mândrie nemărginită!

Smerenia este o dependență totală de Dumnezeu. Aveți încredere în Dumnezeu pentru a face ceea ce trebuie la momentul potrivit, în modul corect. Și Isus ne-a lăsat o promisiune glorioasă că El va fi cu noi în zilele întunecate care urmează. El a spus: „Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului” (Apocalipsa 3:10).

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.