Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Slava lui Dumnezeu in fiecare dintre noi

Cuvântul „glorie” poate fi folosit în mai multe moduri. De exemplu, vorbim despre gloria care coboară într-o biserică; greutatea Duhului în mijlocul nostru, precum un nor de slavă. Semnificația aceasta este una profundă și magnifică. De asemenea, într-o zi, cu toții vom merge în glorie – în rai. Aleluia! Și porți slava aceasta chiar înăuntru tău! Chiar încă din pântecele mamei tale, gloria lui Dumnezeu a fost insuflată în ființa ta.

Iosif a fost un om care a recunoscut slava lui Dumnezeu în el. El le-a spus fraților săi:

„Istorisiţi tatălui meu toată slava pe care o am în Egipt şi tot ce aţi văzut şi aduceţi aici cât mai curând pe tatăl meu.” (Geneza 45:13). Nu doar proeminența lui Iosif i-a adus glorie; ci el a recunoscut că îndeplinește scopul lui Dumnezeu. El a trăit o viață de integritate și credință, în timp ce Dumnezeu l-a înălțat.

În adolescență, Iosif a avut un vis, cum că frații săi se închinau înaintea lui. Acest lucru părea foarte puțin probabil când, din gelozie, l-au aruncat fără milă într-o groapă și l-au lăsat să moară. El a fost salvat, dar a devenit sclav înainte de a fi promovat într-o poziție de conducere în casa pe care o slujea. Cu toate acestea, el a fost dezbrăcat de poziția sa și aruncat în închisoare pentru un timp, înainte de a fi, în cele din urmă, promovat ca și al doilea conducător după Faraon (vezi Geneza 41: 42-44).

Când Moise i-a binecuvântat pe copiii lui Israel înainte de moartea sa, el a spus despre Iosif:  „Ţara lui va primi de la Domnul, ca semn de binecuvântare, cel mai bun dar al cerului, roua, cele mai bune ape care sunt jos, cele mai bune roade ale pământului şi din tot ce cuprinde el. Bunăvoinţa Celui ce S-a arătat în rug Să vină peste capul lui Iosif, pe creştetul capului domnului fraţilor lui!” (Deuteronom 33:13,16). Această binecuvântare nu a fost doar o rugăciune a lui Moise; era inima lui Dumnezeu.

La fel, și tu ai parte de slava lui Dumnezeu care locuiește în tine. „Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu şi nu de la noi.” (2 Corinteni 4:7, ESV). Cât de minunat este să știi că nu trebuie să aștepți până vei ajunge în cer pentru a experimenta gloria lui Dumnezeu.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.