Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Fericiti cand calea este grea

„Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic.” (Iacov 1:2-4)

Iacov dă o poruncă aici: „să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări”. El continuă să considere că, dacă te supui acestui imperativ, răbdarea ta va avea șansa să crească și vei fi pregătit pentru orice!

Toată lumea caută o modalitate de a trăi o viață fericită. De fapt, când Universitatea Yale a oferit un curs în programa sa numit „Cum să trăiești o viață fericită”, jumătate din studenții universității s-a înscris. Acel curs, Psych 157, a devenit cel mai popular din istoria școlii.

O versiune a lui Iacov 1:2 scrie: „Considerați ca și o mare bucurie, frații și surorile mele, ori de câte ori vă confruntați cu încercări de mai multe feluri” (NIV). Cuvântul „a considera” literal înseamnă a gândi mai dinainte. Nu rămâneți blocați în timpul prezent - acum; gândiți‑vă la ce vă așteaptă în viitor. Acest lucru este un gând măreț deoarece ceea ce spune Iacov este: „Vreau să-ți dai seama că sfârșitul lucrului către care te îndrepți are un scop. Ceva bun este de cealaltă parte”.

Petru spune: „În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări.” (1 Petru 1:6, TLB). Ceea ce putem învăța atât de la Iacov, cât și de la Petru este că raiul nu este o locație. Cerul este o motivație pentru noi chiar acum; un gând viitor atunci când suntem în lupta actuală. Dacă valorizăm materialul și fizicul mai mult decât spiritualul, nu vom putea „socoti totul ca pe o bucurie”. Dacă trăim doar pentru prezent și uităm viitorul, atunci încercările ne vor amărî cu siguranță.

Este extrem de important să înțelegem că atunci când suntem testați, încercările noastre nu iau ceva de la noi, ci ele produc ceva în noi - ceea ce este destul de uimitor!

Pastorul Tim a păstorit o adunare din orașul Detroit timp de treizeci de ani înainte de a sluji la Brooklyn Tabernacle în New York timp de cinci ani. El și soția sa Cindy, sunt actualmente slujitori în Lafayette, Louisiana.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.