Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Alunecand spre pericol

„De aceea, cu atât mai mult, trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele.“ (Evrei 2:1)

Păcatul de a ne îndepărta de Hristos este păcatul cel mai tragic și periculos dintre toate, iar niciun credincios nu este imun. Chiar și cel mai devotat credincios poate începe să se depărteze, devenind leneș și pasiv în legătură cu lucrurile Domnului. Odată ce aceasta începe să se întâmple, este din ce în ce mai greu să reveniți la comuniunea intimă cu Hristos. Poate cunoașteți anumite persoane care au fost odată sensibile la vocea Duhului, plini de dragoste, dar astăzi par a fi oameni diferiți. Majoritatea celor care se depărtează nu recunosc că se află în pericol.

Istoria poporului lui Dumnezeu a fost una despre retragere și neglijență, uitându-L pe Dumnezeu. Moise și profeții au părut oameni incredibili printre oamenii lui Dumnezeu care aveau tendința de a uita repede de Domnul și de a se întoarce înapoi spre vechile lor căi.

Chiar înainte de a muri, Moise a privit înapoi la istoria copiilor lui Dumnezeu în pustie. Aproape o întreagă generație de oameni văicăreți, care băteau pasul înapoi, care nu au fost credincioși, au fost șterși prin judecata lui Dumnezeu în deșertul fierbinte. Dar o rămășiță credincioasă – încercată, testată, separată – a rămas fidelă Domnului. Moise le-a spus: „Aţi văzut cu ochii voştri ce a făcut Domnul cu prilejul faptei lui Baal-Peor: Domnul Dumnezeul tău a nimicit din mijlocul tău pe toţi aceia care se duseseră după Baal-Peor. Iar voi, care v-aţi alipit de Domnul Dumnezeul vostru sunteţi toţi vii astăzi... Care este, în adevăr, neamul acela aşa de mare încât să fi avut pe dumnezeii lui aşa de aproape cum avem noi pe Domnul Dumnezeul nostru, ori de câte ori Îl chemăm?” (Deuteronom 4:3-4,7)

Moise spune, în esență: „Ați rămas în adevăr într-o vreme de mare apostazie! Nu ai mers niciodată spre închinarea la idoli, așa cum au făcut cei care au fost distruși. Și nimeni nu l-a avut pe Dumnezeu mai aproape de ei decât voi”. Aceștia au intrat în Țara Promisă - în belșugul Domnului.

Îți amintești o perioadă în care te simțeai mai aproape de El decât ești acum? Când simțeai prezența Lui mai ușor și auzeai mai clar glasul Lui? S-ar putea să fie momentul să vă examinați inima pentru a vă asigura că mergeți înainte cu Isus.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.