Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Invatand sa ii iertam pe ceilalti

Pavel și Barnaba au fost parte din primul grup misionar care a existat vreodată. Cei doi bărbați au experimentat împreună o slujire puternică și rodnică, până când a apărut o neînțelegere, care i-a schimbat în umblarea lor.

După transformarea dramatică a lui Pavel în drumul spre Damasc, el a predicat despre Hristos în sinagogi, iar oamenii au fost uimiți (vezi Fapte 9:20-21). Însă când a mers la Ierusalim și „a căutat să se lipească de ucenici; toţi se temeau de el, căci nu puteau să creadă că este ucenic” (9:26). Pavel i-a prigonit pe creștini înainte de convertirea lui, astfel încât credincioșii au crezut că ar putea fi un înșelător. Dar Dumnezeu a adus în calea lui pentru o perioadă, un om al lui Dumnezeu numit Barnaba: „Atunci Barnaba l-a luat cu el, l-a dus la apostoli şi le-a istorisit cum, pe drum, Saul văzuse pe Domnul, care i-a vorbit, şi cum în Damasc propovăduise cu îndrăzneală în Numele lui Isus. De atunci se ducea şi venea împreună cu ei în Ierusalim“ (9:27-28). Se pare că, dacă nu ar fi existat Barnaba, s-ar putea să nu fi existat nici apostolul Pavel.

O neînțelegere între Pavel și Barnaba a avut loc atunci când Pavel a vrut să meargă în orașele în care slujiseră în călătoria lor misionară. Părea o idee bună, însă cei doi nu puteau fi de acord în privința alegerii celui care să-i însoțească, iar „Barnaba voia să ia cu el şi pe Ioan, numit Marcu; dar Pavel socotea că nu este bine să ia cu ei pe acela care îi părăsise din Pamfilia şi nu-i însoţise în lucrarea lor. Neînţelegerea aceasta a fost destul de mare, ca să-i facă să se despartă unul de altul. Barnaba a luat cu el pe Marcu şi a plecat cu corabia la Cipru” (15:37-39).

Acești frați în Hristos s-au despărțit și nu mai auzim nimic despre Barnaba, decât după șase ani de atunci (vezi Galateni 2:13) - iar referirea în privința lui nu este una suplimentară. Nu ne putem imagina decât ceva ce a pătruns în duhul său care l-a determinat să se îndepărteze de chemarea lui inițială. Poate că a avut așteptări nerealiste sau a ținut o ranchiună care i-a provocat o boală înăbușitoare în duhul său. Orice ar fi fost, Barnaba a sfârșit într-un loc nepotrivit.  

Puteți avea ocazional un dezacord cu cineva în viața voastră, însă Pavel a spus: „Mâniaţi-vă, şi nu păcătuiţi. Să n-apună soarele peste mânia voastră şi să nu daţi prilej diavolului.” (vezi Efeseni 4:26-27)

Singurul lucru care vindecă cu adevărat rănile este iertarea. Indiferent dacă ești cel care a jignit sau cel ofensat, sângele lui Isus acoperă păcatul. Ce minunat este să știm că Domnul este grabnic să ne ierte, iar va lucra în noi iertare, dacă Îi vom permite.

Pastorul Tim a păstorit o adunare din orașul Detroit timp de treizeci de ani înainte de a sluji la Brooklyn Tabernacle în New York timp de cinci ani. El și soția sa Cindy, sunt actualmente slujitori în Lafayette, Louisiana.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.