Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Un nou pe care sa-l urmezi

„Dacă norul se oprea deasupra Cortului două zile, sau o lună, sau un an, copiii lui Israel rămâneau tăbărâți și nu porneau; și când se ridica, porneau și ei. Tăbărau după porunca Domnului și porneau după porunca Domnului; ascultau de porunca Domnului, de porunca Domnului dată prin Moise” (Numeri 9:22–23).

Norul care conducea poporul Israel prin pustie, probabil a fost ridicat la cer în cele din urmă. Dar un alt nor a coborât din cer secole mai târziu, în camera de sus, în Ierusalim. Duhul Sfant — același Duh care era peste cortul întâlnirii — a coborât și i-a acoperit pe cei 120 de închinători care s-au adunat în Camera de Sus după moartea și învierea Domnului Isus. Acest nor s-a coborât mai jos, chiar în camera unde oamenii ședeau, și s-a lăsat peste capetele oamenilor, sub forma unor limbi despicate de foc.

Cuvântul grecesc pentru despicat înseamnă: „distribuit (împărțit) de-a binelea”. Pe scurt, acest nor de foc s-a împărțit și s-a așezat pe fiecare persoană din Camera de Sus. Apoi flăcările au posedat trupurile oamenilor.

În acel punct, urmașii lui Isus erau în Duhul”, Duhul Sfânt locuind în ei. Totuși, una este să trăiască Duhul în tine și alta să trăiești în supunere totală Duhului. Poți fi umplut cu Duhul Sfânt, dar asta nu înseamnă că umbli în supunere față de conducerea Sa și că Îi dai voie să te guverneze.

Noi, cei care-L iubim astăzi pe Isus, avem de asemenea un nor pe care să-l urmăm. Putem fi umpluți cu Duhul Sfânt - rugându-ne și cântând în Duhul sau experimentând manifestări ale Duhului — dar tot trebuie să ne dedicăm în a primi ordine de la El. Dacă nu așteptăm direcția Lui în toate lucrurile, pur și simplu nu umblăm în Duhul. Instrucțiunile lui Pavel fac această distincție foarte clară: “Dacă trăim în Duhul, să și umblăm în Duhul” (Galateni 5:25).

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.