Devotional - Iubindu-i pe altii pana la restaurarea lor

Devotional - Iubindu-i pe altii pana la restaurarea lor

  Devoțional

„S-a sculat de la masă, S-a dezbrăcat de hainele Lui, a luat un ştergar şi S-a încins cu el. Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. ” (Ioan 13:4-5). Unii creștini devotați urmează acest exemplu și își fac un obicei de servicii de „spălare a picioarelor”. Deși acest lucru este cu siguranță lăudabil, există o semnificație mai profundă care trebuie învățată din această practică. De fapt, când Isus a spălat picioarele ucenicilor, el i-a întrebat: „Înţelegeţi voi ce v-am făcut Eu?” (13:12).

Isus dădea un exemplu privind ceea ce Își dorește cel mai mult de la fiecare dintre noi - „luând prosopul”. Există mai multe lecții ascunse pe care le putem învăța de la Domnul nostru în timp ce privim această frază. Cuvântul ne spune: „slujiţi-vă unii altora în dragoste.” (Galateni 5:13) și: „Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos” (Efeseni 5:21). Adesea glumim cu anumite adevăruri din Biblie, pentru că nu le înțelegem sensul și, în acest fel, ne lipsește puterea. Câți dintre noi știm cu adevărat ce înseamnă să ne slujim unii pe alții în dragoste? Și cum ar trebui să ne supunem unul altuia în frica lui Dumnezeu? Pe măsură ce vom înțelege mai bine ce a făcut Isus prin spălarea picioarelor ucenicilor Săi, vom înțelege aceste concepte privind slujirea și supunerea. Vedeți, lucrul acesta înseamnă mult mai mult decât a îndeplini ordine sau a fi deschis pentru a accepta o autoritate superioară. Mai degrabă, aceste adevăruri glorioase sunt revelate numai în contextul „preluării prosopului”.

O altă lecție pe care Isus ne-a arătat-o când a spălat picioarele ucenicilor a fost cum să obținem unitatea părtășiei în trupul lui Hristos. Când Petru refuza ca Domnul să îi spele picioarele, El i-a spus: „Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine.” (Ioan 13:8). Isus Își arăta mila și dragostea prin spălarea sentimentelor pe care Petru le purta, și anume lipsa de curaj, durerea și disperarea lui.

În spălarea murdăriei de pe picioarele ucenicilor, Isus îi învăța, de asemenea, consolarea după curățarea de vinovăție. Mulți creștini astăzi sunt în aceeași situație ca și Petru, fiind copleșiți de păcat. Dacă vrei să arăți milă - să iei prosopul pentru a restaura un frate sau o soră - nu trebuie să știi detaliile păcatului lor. Isus nu a întrebat pe niciunul dintre ucenicii Săi cum s-a murdărit, ci a vrut doar să ducă la bun sfârșit curățarea lor. Dragostea Lui pentru ei era necondiționată, la fel cum este și pentru tine. La fel cum ar trebui să fie și pentru cei pe care îi întâlnim, în dragostea Lui. 

David Wilkerson © 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

 

931 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.