Devoțional - Apropierea de Isus prin credință

Devoțional - Apropierea de Isus prin credință

  Devoțional

„Un fariseu a rugat pe Isus să mănânce la el. Isus a intrat în casa fariseului şi a şezut la masă. Şi iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa fariseului. A adus un vas de alabastru cu mir mirositor şi stătea înapoi lângă picioarele lui Isus şi plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei şi să le şteargă cu părul capului ei; le săruta mult şi le ungea cu mir.”(Luca 7:36-38, NV).

În zilele lui Isus, când invitai un demnitar la tine acasă pentru cină, membrii întregului oraș puteau participa. Chiar dacă nu beneficiau de scaune, ei puteau sta rezemați de un perete ca să  privească, fără să participe însă. Într-un astfel de cadru a intrat o femeie care dorea cu disperare să-L vadă pe Isus. Această femeie, o prostituată, era dispusă să îndure privirile și murmurările celorlalți participanți pentru a se apropia de Isus, acest bărbat despre care auzise că îi poate da o viață nouă.

Să ne uităm pentru un moment la societatea din primul secol. Trei categorii de oameni nu erau niciodată atinși: un lepros, o persoană imorală și un cadavru. Leprosul trebuia să strige un cuvânt de avertizare pentru alții: „Sunt necurat!” și toată lumea se ferea de el. Persoana imorală era scoasă din vedere. Și se considera că o infecție, fie ea spirituală sau fizică, ar fi putut să vină asupra ta dacă ai fi intrat în contact cu un cadavru.

Isus nu era legat de obiceiurile din zilele sale și a sfidat toate aceste trei constrângeri sociale:

• El a întâlnit o văduvă care însoțea trupul fiului ei mort și a rostit cuvinte de înviere peste corpul tânărului (vezi Luca 7: 11-15). Învierea câștigă biruința asupra morții!

• El „a vindecat pe mulţi de boli, de chinuri, de duhuri rele şi multor orbi le-a dăruit vederea” (7:21).

• El a venit față în față cu o femeie imorală care era hotărâtă să ajungă la El (7:38).

Când tu și Isus sunteți în același loc, se pot întâmpla lucruri mărețe! Doar El poate închide capitolul unui trecut dur cu iertare imediată - iertare care durează pentru eternitate. Astăzi, Domnul nostru este încă disponibil pentru a vindeca, restaura și a da viață veșnică.

Pastorul Tim a păstorit o adunare din interiorul orașului Detroit timp de treizeci de ani înainte de a sluji la Brooklyn Tabernacle în New York timp de cinci ani. El și soția sa Cindy sunt actualmente pastori în Lafayette, Louisiana.

Tim Dilena © 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

720 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.