Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devoțional - Revendicând biruință totală

Când profetul Elisei era în pragul morții, Ioas, împăratul lui Israel, plângea în hohote pentru că un mare profet al luminii era pe punctul de a se stinge din viață. Își aducea aminte de faptele mari ale credinței lui Elisei și plângea, spunând: „Părinte! Părinte!... Carul lui Israel şi călărimea lui. ” (2 Împărați 13:14). Elisei și-a adunat în scurt timp forțele, ceea ce a produs speranță în inima lui Ioas. Apoi profetul i-a dat împăratului anumite instrucțiuni: „Ia un arc și niște săgeți!” (13:15).

Elisei i-a spus împăratului să tragă săgeți în aer, ceea ce Ioas a și făcut, după care Elisei i-a spus să ia săgeți și să arunce pe pământ. Ioas i-a dat ascultare lovind în pământ de trei ori. Apoi, spre marea uimire a împăratului, Elisei s-a mâniat pe el și a izbucnit: „Trebuia să loveşti de cinci sau şase ori: atunci ai fi bătut pe sirieni până i-ai fi nimicit, acum îi vei bate numai de trei ori”.

Această scenă din viața lui Elisei poate părea mai degrabă ciudată, dar, de fapt, este vorba despre a zidi până la capăt credința celorlalți. El îi spunea împăratului Ioas: „Cum îndrăznești să aștepți atât de puțin de la Dumnezeu! Ai fi bătut Siria de cinci sau șase ori, dar îi vei învinge doar de trei ori”.

Cuvintele lui Elisei se aplică la fiecare creștin din ziua de azi. Domnul vrea ca noi să trecem dincolo de biruințele limitate. Prin intermediul relatărilor lui Dumnezeu din Cuvânt, trebuie să zidim credință pe credință – biruință pe biruință – și să fim tot timpul doritori ca El să lucreze. Nu trebuie să ne mulțumim doar cu faptul că lucrurile s-au calmat. Elisei ne spune în esență, „Dumnezeu îți va da atât de multe biruințe câte ești dispus să apuci. Continuă să lovești pământul credinței!”

Aceasta poate părea o pretenție lipsită de sentimente, dar, de fapt, este plină de compasiune. Există câte o relatare de la Dumnezeu pentru fiecare căsnicie conflictuală, pentru fiecare criză financiară, pentru fiecare situație stresantă de la muncă, pentru fiecare părinte înstrăinat de copil. Amintește-ți, Dumnezeu nu dăruiește biruințe parțiale, ci o victorie absolută!

Dumnezeu te-a înconjurat și toate puterile cerului sunt la dispoziția ta, ca să te protejeze și să-ți poarte de grijă. Fie ca Dumnezeu să stârnească credința ta, astfel încât să continui să „lovești” pământul cu convingere și încredere. Și, amintește-ți, fiecare încercare pe care o înduri este o oportunitate pentru ca lumea să fie transformată de povestea ta scrisă de Dumnezeu.

Gary Wilkerson © 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.