Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Mana profetica - Onoare si maretie...

Citind cartea Rut, Dumnezeu dorește să ne atragă atenția asupra unei femei moabite care relativ părea lipsită de importanță. Moabiții nu erau vrednici de respect în acele vremuri. Cum a reușit această femeie să se ridice dintr-un loc al sărăciei, pe când strângea și culegea spice din snopi rămase pe urma secerătorilor, și să devină mai apoi soția lui Boaz, un om foarte bogat? Să strângi spice de pe urma secerătorilor era un lucru umilitor, pentru că prin aceasta lăsai să ți se vadă sărăcia în care trăiai. În versetele 10 și 11, Boaz face un comentariu foarte interesant. Cheia care a ajutat-o pe Rut să intre în mariaj cu acest om bogat a fost onoarea pe care a demonstrat-o față de soacra ei, Naomi. Onoarea este cea care a așezat-o pe Rut în lista eroilor credinței din Evrei 11! Dumnezeu i-a atras fermierului atenția asupra lui Rut.

Atât de la părinții noștri bilogici, cât și de la cei spirituali am moștenit un ADN. Noi suntem ceea ce suntem datorită lor. Personal, mă gândesc adesea la marile sacrificii făcute de părinții mei pentru a mă crește într-o familie creștină. Reflectez adesea și la sacrificiile făcute de părinții mei spirituali pentru a mă ajută să devin ceea ce sunt. Oamenii aceștia nu sunt perfecți, dar ceea ce sunt azi se datorează tuturor lucrurilor pe care ei le-au împărtășit cu mine. Râvnești la o viață lungă și la o viață de slunire? Începe prin a-ți onora părinții. Începe să practici arta onoarei, cât timp părinții tăi mai sunt în viață și nu atunci când nu mai sunt. Fă orice sacrificiu pentru a lăsa în urma ta onoarea ca moștenire! Dumnezeu te va umple atunci cu măreție, așa cum a făcut și în cazul lui Rut.

Verset biblic: Rut 2:10-11 - „Atunci ea s-a aruncat cu faţa la pământ şi i-a zis: ‘Cum am căpătat eu trecere înaintea ta, ca să te îngrijeşti de mine, o străină?’ Boaz i-a răspuns: ‘Mi s-a spus tot ce ai făcut pentru soacra ta, de la moartea bărbatului tău, şi cum ai părăsit pe tatăl tău şi pe mama ta şi ţara în care te-ai născut, ca să mergi la un popor pe care nu-l cunoşteai mai înainte.’”

© Ruach Ministries

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.