Donează     Rugăciune       TV LIVE                      

galerie home devotional

Devotional - Traiesti o forma de crestinism diluat?

Francis Chan, binecunoscutul autor al cărţii „Dragoste Nebună” și a multor alte cărți, a simțit chemarea lui Dumnezeu de a pleca din biserica lui care se afla într-un oraș suburban bogat şi încântător din California. Părăsind siguranța și confortul financiar, el a adunat un grup restrâns de credincioși, în inima orașului San Francisco și a început să facă lucrări pe stradă. Pentru că este atât de distins și recunoscut în cercurile creștine, el ar fi putut să pună câteva panouri publicitare, să împartă pliante și să înceapă o biserică cu câteva mii de oameni depunând numai puțin efort. Dar el nu a vrut ca oamenii din alte biserici să-și părăsească bisericile și să vină la el - a vrut să câștige suflete care să vină la Hristos.

Francis Chan a lăsat totul în urmă pentru binele Evangheliei pentru a trăi realitățile cărții Faptele Apostolilor. Câți dintre noi avem loc în viața noastră de zi cu zi pentru a trăi vieţi conforme Noului Testament? Atât de mulți se îndreaptă spre viața creștină normală, diluată, confortabilă pentru ei înşişi. Cel puțin, asta cred ei că este normalul, deoarece e tot ceea ce văd în jurul lor, astfel încât totul devine acceptabil. A fi altceva decât ceea ce sunt, ar fi considerat anormal.

Leonard Ravenhill, un renumit pastor britanic care a murit acum câteva decenii, spunea: „Creștinismul zilelor noastre este atât de greşit încât dacă un creștin ar începe să se comporte ca un creștin normal nou-testamentar, el ar fi considerat anormal.”

Este adevărat că în zilele noastre, creștinismul este mult mai egoist decât a fost în generațiile anterioare - mai consumator, mai materialist. „Ce avantaj pot obţine de la biserică? Ce pot obţine de la Dumnezeu?” Oamenii L-au acceptat pe Hristos, dar nu I-au permis să le schimbe cu adevărat stilul de viață.

Chemarea lui Dumnezeu pentru poporul Său de astăzi este una iubitoare, dar urgentă. El vrea să-I spunem: „Sunt un vas gol, Doamne. Te rog, umple-mă și ajută-mă să umblu în viața Noului Testament. Oricât m-ar costa, orice ar trebui să faci cu mine, Doamne, vreau să câștig suflete.”

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.