Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Luand parte la bucuria lui Dumnezeu

"Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii." (1 Ioan 4:11) Dragostea pentru celălalt descrisă aici nu este o simplă strângere de mână, o îmbrățișare rapidă sau vreo lingușire. Nu, ci acest tip de dragoste vede nevoia celuilalt și face ceva în legătură cu asta. De fapt, conform lui Ioan, dacă îl vedem pe fratele nostru în nevoie și nu facem nimic, dragostea lui Dumnezeu nu este în noi.

"Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul." (1 Ioan 3:18) Evident, iubirea unii pentru alții îi place lui Dumnezeu, dar este imposibil să-i iubești pe ceilalţi până când nu ești pe deplin convins de dragostea lui Dumnezeu pentru tine. Ioan scrie: "Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el." (4:16) Pur și simplu nu-i putem iubi pe ceilalţi, până când acest adevăr nu rămâne stabilit clar în inimile noastre: "În ciuda tuturor slăbiciunilor și eșecurilor mele, Dumnezeu mă iubește!" Dacă eşti convins de iubirea lui Dumnezeu pentru tine, dragostea Lui va izvorî din tine în mod natural.

Dacă păstrăm vreun resentiment împotriva unui frate sau a vreunei surorii, nu deţinem dragostea lui Dumnezeu. Mai mult, dacă nu acordăm iertarea noastră altuia, Dumnezeu nu  ne va da nici El iertarea Sa. Deci dragostea nu este doar ceva despre care vorbeşti. Este o chestiune de a face, de a acționa, de a trăi.

Dacă vreți cu adevărat să vă bucurați de Dumnezeu, Domnul vă va deschide ochii față de nevoile celor din jurul vostru. Creștinii egoiști nu cunosc acest tip de iubire față de ceilalți. Darul ajutorării este dat numai celor care îl caută și se roagă pentru el. Duhul lui Hristos vă va face conştienţi de nevoile altora, făcându-vă să spuneţi plângând: "Frate, soră, lasă-mă să te ajut. Vreau să stau cu tine în această perioadă dificilă." Dumnezeu îţi va trimite o persoană după alta care sunt în nevoie – dar aceasta nu va fi o povară. Dimpotrivă, te va înveseli pentru că vei împărtăși bucuria lui Dumnezeu!

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.