Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Diavolul fuge atunci cand voi va indreptati spre Isus

Ca urmași ai lui Isus Hristos, trebuie să fim conștienți în permanență de faptul că diavolul caută să ne distrugă. De aceea, spune Pavel, noi trebuie să știm cât mai mult cu putință despre tacticile și planurile inamicului ”ca să nu lăsăm pe Satana să aibă un câştig de la noi, căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui” (2 Corinteni 2:11).

Citim în cartea Apocalipsa că Satana a declarat război total sfinților lui Dumnezeu, știind că nu are mult timp la dispoziție și dorind să-și ducă la îndeplinire planurile: ”Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a coborât la voi cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme” (Apocalipsa 12:12).

În timp ce mulți creștini dorm în această oră târzie, așa cum a prezis Isus, diavolul lucrează cu toată râvna, pregătindu-se pentru război. El este foarte conștient de timpul scurt pe care-l are la dispoziție pentru a-și atinge scopurile lui rele, așa că nu-și permite să se odihnească deloc; el urzește planuri, căutând tot felul de modalități de a hărțui și distruge Biserica lui Isus Hristos.

Despre termenul limită care i-a fost dat lui Satana, în urmă cu secole, poate fi citit în cartea Apocalipsa, unde este relatată o minune a unui război incredibil în care Satana a hotărât să-L distrugă pe copilul Hristos (citiți conținutul din Apocalipsa 12:1-4). Cât de des a încercat Satana să-L distrugă pe Isus! Și în timp ce marele război cosmic nu mai există între Hristos și diavol, pentru că Isus Se află acum în siguranță la Tatăl ceresc, diavolul încă poartă un război împotriva lui Hristos, îndreptându-și mânia spre noi, sămânța Lui.

Petru ne dă acest sfat: ”Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8).

Când simți că inamicul avansează, în momentul în care te îndrepți spre Isus, el va fi neajutorat. Iacov ne spune: ”Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului, şi el va fugi de la voi” (Iacov 4: 7). Vremurile care ne așteaptă pot fi grele, dar Tatăl ne-a promis o cale de scăpare (1 Corinteni 10:13).

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.