Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ce altceva, decat dragostea?

O viață a iubirii este singura modalitate de a „fi plăcuți [lui Dumnezeu] în orice fel” (Coloseni 1:10). Din moment ce Dumnezeu este o ființă emoțională, El trăiește bucuria și tristețea la fel cum o facem și noi. Cuvintele și faptele noastre zilnice Îl pot nemulțumi sau Îl pot face să Se bucure de noi prin cântări de laudă. Ce gând minunat! Astăzi, tu și cu mine putem să-L mulțumim pe Dumnezeul universului. Deși El este dincolo de orice nivel al înțelegerii, omnipotent, omniprezent și omniscient, inima Lui poate fi încă atinsă de acțiunile noastre iubitoare, chiar și în activități obișnuite. Ce altceva, decât dragostea, L-ar putea mulțumi pe un Dumnezeu al iubirii?

Dragostea este întotdeauna temelia. Iată de ce Biblia declară: „Căci, în Isus Hristos, nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur n-au vreun preţ, ci credinţa care lucrează prin dragoste” (Galateni 5:6).

Chiar dacă semnul legământului lui Dumnezeu cu Avraam a fost circumcizia tuturor băieților, venise o nouă zi și a fost stabilit un legământ mai bun. Circumcizia, rasa, talentul, banii, faima, educația sau orice altceva ce noi prețuim foarte mult, devine irelevant in comparație cu dragostea. O persoană iubitoare, sau mai bine zis o biserică plină de oameni iubitori, are o putere extraordinară de a influența oamenii pentru Dumnezeu.

Un cuplu în vârstă dintr-un stat sudic a vizitat odată biserica noastră, iar după serviciul religios a venit până la mine în birou. Omul deveni foarte emoțional, în timp ce-mi spunea: „Pastore, nu ne-am mai închinat niciodată cu oameni negri sau latini, niciodată în viața noastră. Dar când ai îndrumat pe oameni să se salute unii pe alții, tot felul de oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată m-au îmbrățișat ca și cum aș fi fratele lor.” Lacrimile i-au umplut ochii și a continuat: „Am simțit mai multă dragoste în această dimineață de la niște străini decât am trăit vreodată în treizeci de ani în biserica mea de acasă.”

Ce binecuvantare! El nu a menționat predica mea sau cum a cântat corul. Ceea ce i-a atins inima și i-a deschis ochii a fost dragostea lui Dumnezeu curgând!

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.