Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Invata sa te bizui pe Cuvantul lui Dumnezeu

Experiențele de convertire sunt adesea emoționale, deoarece sunt noi și incredibil de speciale. Cât de minunat este să fii eliberat de păcat și de robie și să fii lansat într-o viață cu totul nouă în Hristos!

Creșterea noastră spirituală timpurie este ca și a unui copil care învață să meargă. Este interesant atunci când un copil face primii pași și există multă încurajare și aplauze din partea celorlalți. Dar curând după ce a început să meargă, el nu mai este în centrul atenției, iar când începe să tragă de plante prin casă și să facă mizerie peste tot, este disciplinat, deși delicat, iar lucrurile nu mai sunt atât de interesante cum erau înainte.

Creșterea voastră spirituală este similară. Când erai copil în Domnul, ai simțit că Dumnezeu ți-a acordat o atenție specială, iar cei din jurul tău te-au încurajat necontenit. Cu toate acestea, nu trebuie să rămâi un copil pentru totdeauna. O parte a procesului de maturizare implică viața prin credință și trebuie să înveți să te bizui pe Cuvântul lui Dumnezeu.

Imaginează-ți cât de pierdut ai fi dacă mântuirea ta s-ar baza de fapt doar pe sentimentele tale. Pavel ne îndeamnă: ”Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte” (Filipeni 3:13). Nu trebuie să te bazezi niciodată pe experiențele emoționale din trecut. Ceea ce contează astăzi este să ai încredere în promisiunile Sale.

”Prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte” (2 Petru 1:4). Petru clarifică faptul că obținem natura lui Hristos prin însușirea făgăduințelor legământului lui Dumnezeu și nu printr-un alt fel de mijloc. El aduce în viața noastră o reînnoire și o ungere proaspătă, dar trebuie să ne menținem o viață de credință, încât El să-Și păstreze promisiunile față de noi.

”Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale …. să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum, şi în veci. Amin” (Iuda 24-25).

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.