Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Dumnezeu restaureaza ceea ce ne fura Satana

În dorința noastră după favoarea lui Dumnezeu, nu trebuie să uităm niciodată că Satana caută în mod constant să fure de la noi. De fapt, dușmanul sufletului nostru ne atacă în cel mai înverșunat mod atunci când ne confruntăm cu încercări. Dar Biblia ne spune în numeroase feluri că Dumnezeu restaurează ceea ce fură Satana - și nu numai atât dar El și înmulțește lucrul furat.

În vremurile Vechiului Testament, dacă un hoț era prins furând ceva, trebuia să dea înapoi lucrul respectiv de șapte ori mai mult. Aceasta este o imagine a dreptății lui Dumnezeu. Cu toate acestea, în Noul Testament, Dumnezeu promite să facă mai mult de atât. În diferite pasaje, El spune că ne va da înapoi ceea ce ne este luat de treizeci ori mai mult sau chiar de o sută de ori mai mult. Asta merge dincolo de dreptate; El arată spre harul Său plin de îndurare.

În încercările noastre profunde, când totul merge din rău în mai rău, este greu să-ți imaginezi ceva minunat care ni se mai poate întâmpla din nou. Există o astfel de discrepanță între ceea ce știm despre Dumnezeul nostru iubitor și circumstanțele foarte reale cu care ne confruntăm. Dar problema este că nu putem să-L vedem pe Dumnezeu la lucru. Și totuși Biblia ne spune că mințile noastre nu pot înțelege ce a pregătit Dumnezeu pentru noi. ”Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2: 9).

O mulțime de creștini se întreabă dacă Dumnezeu va răspunde vreodată rugăciunilor lor - pentru a repara o căsătorie fără viață, pentru a aduce un copil risipitor acasă, pentru a salva un frate dependent, pentru a salva un părinte pierdut. De fapt, uneori, după ce se roagă, lucrurile par să se înrăutățească în loc să fie mai bine. Ei își spun: ”La un moment dat Isus a făcut minuni în viața mea, dar acum El pare absent. De ce să continui să cred că va mai veni vreun răspuns?”

Vreau să spun tuturor creștinilor care sunt în luptă: ”Țineți-vă tari! Domnul nu este inactiv în timpul încercărilor voastre. De fapt, El adună mari binecuvântări pentru voi.” Pentru că voi sunteți copiii Lui, favoarea Lui nu este luată de la voi - chiar și în timpul durerilor și problemelor voastre.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.