Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Cantecul bun dar locul nepotrivit

Din toate păcatele pe care le putem comite, îndoiala este cea mai urâtă de Dumnezeu. Conform atât Vechiului, cât și Noului Testament, îndoielile noastre Îl îndurerează pe Domnul. Vedem un prim exemplu al acestui lucru la poporul Israel, după ce Dumnezeu l-a eliberat din mâna lui Faraon.

”Noi am păcătuit ca şi părinţii noştri, am săvârşit nelegiuirea, am făcut rău. Părinţii noştri în Egipt n-au luat aminte la minunile Tale, nu şi-au adus aminte de mulţimea îndurărilor Tale şi au fost neascultători la mare, la Marea Roşie” (Psalmul 106:6-7).

Autorul face o mărturisire aici. Păcatele pe care Israel le-a comis au fost îndoielile lor că Dumnezeu îi va elibera, chiar și după ce El a săvârșit un miracol incredibil pentru ei la Marea Roșie. Se pare de neconceput că aceiași oameni se îndoiau de credincioșia lui Dumnezeu, atunci când au început să se confrunte cu greutăți. Psalmistul spune, în esență, ”Puteți să credeți? Domnul nostru ne-a eliberat supranatural de vrăjmașii noștri, dar noi nu am crezut în El.”

Lucrurile au stat altfel cu Israel atuncă când acesta se afla pe malul mării după victorie. Cântau și dansau în timp ce se uitau la armata egipteană, care se prăbușea în mare, fiind distrusă: ”Apele au acoperit pe potrivnicii lor. N-a rămas unul măcar din ei. Atunci, ei au crezut în cuvintele Lui şi au cântat laudele Lui” (Psalmul 106:11-12).

Israeliții au cântat cântecul potrivit, dar au cântat pe partea greșită a mării. Oricine poate să cânte și să se bucure când are parte de victorie, dar mulți dintre noi suntem ca și Israelul, neputând să ne bucurăm înainte de a trăi biruința.

Dumnezeu a arătat cine este El de multe ori poporului Său în Egipt prin semne și minuni incredibile. Și Moise a încercat să-i convingă că Domnul lucra în numele lor, dar ei încă se îndoiau de Dumnezeu, luând lucrările Sale mărețe ca un lucru de apucat. (citește capitolele 14-16 din Exod).

Nu trebuie să ne construim niciodată credința numai pe minuni; Duhul Sfânt ne întărește mai degrabă încrederea în Domnul prin încercările noastre.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.