Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Un loc de odihna perfecta

Există un loc în Hristos, unde nu există anxietate cu privire la viitor, nici teamă de calamitate, suferință sau șomaj. Și nu există teama de a cădea sau de a-ți pierde sufletul. Acest loc de încredere totală în credincioșia lui Dumnezeu este numit un loc de odihnă perfectă de către scriitorul cărții Evrei.

O astfel de odihnă perfectă a fost oferită Israelului, dar îndoielile și necredința oamenilor i-au scos din odihna lui Dumnezeu: ”Deci, fiindcă rămâne ca să intre unii în odihna aceasta şi pentru că aceia cărora li s-a vestit întâi vestea bună n-au intrat în ea din pricina neascultării lor” (Evrei 4:6). Israeliții trăiau în frică și teamă constantă, așteptând mereu să se întâmple următoarea încercare. Ca urmare, ei erau deznădăjduiți în încercările lor.

Dacă Israel ar fi intrat în odihna lui Dumnezeu, lucrarea Lui în poporul Său ar fi fost completă. Dar pentru că nu au făcut-o, Domnul continuă să caute în fiecare generație un popor care va intra în această odihnă: ”Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu” (4:9).

Dumnezeu ne spune: ”Această ofertă de odihnă este pentru voi astăzi! Mai există încă un loc în Mine, unde nu mai există nici îndoială nici frică, un loc în care veți fi pregătiți pentru orice ar putea veni.” Astfel, Cuvântul Său îndeamnă: ”Să luăm dar bine seama ca, atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduinţa intrării în odihna Lui, niciunul din voi să nu se pomenească venit prea târziu” (Evrei 4:1).

Astăzi, mulțimi din poporul lui Dumnezeu nu cunosc nimic despre această odihnă în Hristos. În timp ce aud rapoartele îngrozitoare despre tragedii, calamități și decese, aceștia sunt plini de frică și teamă. Rugăciunea lor constantă este: ”Oh, Doamne, Te rog să nu iei pe nici unul dintre cei dragi mie. N-aș putea niciodată să fac față durerii acesteia!”

Cu toate acestea, dacă vă aflați în odihnă în Domnul, nu veți suferi de o astfel de frică. Nu vă veți panica și nu veți cădea atunci când veți fi loviți de o criză neașteptată. Și nu vă veți pierde speranța, acuzându-L pe Dumnezeu pentru necazurile voastre. Da, veți suporta durerea care este comună fiecărei ființe umane, dar veți fi în odihnă în sufletul vostru, pentru că știți că Dumnezeu are controlul asupra a tot ceea ce vă privește.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.