Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Atunci cand te simti gol si neputincios

Moise era complet predat lui Dumnezeu. Când locuia în casa lui Faraon, el a refuzat să fie numit fiul lui Faraon: ”ci a vrut mai bine să sufere împreună cu poporul lui Dumnezeu decât să se bucure de plăcerile de o clipă ale păcatului. El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogăţie decât comorile Egiptului, pentru că avea ochii pironiţi spre răsplătire” (Evrei 11:25-26).

Nu există nicio îndoială că Dumnezeu Se atinsese de viața lui Moise în timp ce era în Egipt. El știa că a fost chemat să elibereze Israelul; de fapt, el a presupus că israeliții o să-l recunoască drept eliberatorul lor atunci când l-a omorât pe ispravnicul egiptean. Ștefan a mărturisit despre aceasta: ”A văzut pe unul din ei suferind nedreptate, i-a luat apărarea, a răzbunat pe cel asuprit şi a omorât pe egiptean. Credea că fraţii lui vor pricepe că Dumnezeu, prin mâna lui, le va da izbăvirea, dar n-au priceput” (Fapte 7:24-25).

În schimb, Moise a trebuit să fugă din Egipt din cauza acțiunii sale. Când a plecat, el era predat în totalitate lui Dumnezeu, deși nu avea nicio idee că era pe cale să se ascundă în spatele unui deșert timp de patruzeci de ani.

Ce reprezintă această perioadă de pustiu din viața lui Moise? Este un timp cu care se confruntă mulți slujitori predați lui Dumnezeu. S-ar putea să fii unul dintre ei, simțindu-te că ești blocat într-un loc cu mult sub abilitățile tale. Moise era un astfel de slujitor. El a avut o chemare puternică asupra vieții sale și a visat să facă mari lucrări pentru Dumnezeu, totuși el se afla într-o pustietate fără vreun viitor aparent.

În timp ce Moise era convins că nu avea nici vocea și nici mesajul, Dumnezeu lucra în spatele scenei. Într-o zi, a aprins un rug și a spus: ”Scoate-ți încălțămintea, Moise. Ești pe pământ sfânt! Acum ești pe punctul de a vedea lucruri grozave în slujba ta pentru Mine.”

Rugul arzător era focul Duhului Sfânt care Se mișca printr-un obiect natural. La fel și astăzi, Dumnezeu dorește să Ți se reveleze mai mult, astfel încât ceilalți din jurul tău să poată spune: ”Acea persoană a fost cu Isus.” În timp ce Îl cauți cu intensitate reînnoită, vei fi transformat într-un om nou, o femeie nouă. Așa cum s-a întâmplat cu Moise, zilele cele mai bune ale tale îți stau în față.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.