Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Esti un mesaj viu pe care toti trebuie sa-l citeasca

”De aceea, noi nu cădem de oboseală ... ci, prin arătarea adevărului, ne facem vrednici să fim primiţi de orice cuget omenesc, înaintea lui Dumnezeu” (2 Corinteni 4:1-2). Apostolul Pavel afirmă că suntem chemați să fim o manifestare a adevărului. Bineînțeles, știm că Isus este acest adevăr. Deci, ce vrea să spună Pavel prin faptul că trebuie să fim manifestarea lui Isus?

O manifestare este o ”strălucire” care face ca un lucru să devină clar și ușor de înțeles. Deci, pe scurt, Pavel spune că suntem chemați să-L facem pe Isus cunoscut și înțeles pentru toți oamenii. În fiecare dintre noi ar trebui să strălucească natura și asemănarea lui Hristos.

Pavel duce acest concept de manifestare a lui Hristos și mai departe. El spune că suntem de fapt epistole ale lui Dumnezeu către lume: ”Voi sunteţi epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută şi citită de toţi oamenii. Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Hristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe nişte table de piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne” (2 Corinteni 3:2-3).

Mintea firească pur și simplu nu poate înțelege lucrurile spirituale. Le consideră nesăbuite. Așa că Dumnezeu a ales să-L facă cunoscut pe Fiul Său păcătoșilor într-un mod eficient: prin revelarea Lui în epistole din carne și sânge, mesaje vii care pot fi citite de toți. Acest lucru se întâmplă numai prin lucrarea Duhului. În momentul în care suntem mântuiți, Duhul Sfânt ne impregnează imaginea lui Isus și continuă să modeleze această imagine în noi. Misiunea Duhului Sfânt este aceea de a forma în noi o imagine a lui Hristos, care este atât de adevărată și exactă încât să perturbe conștiințele oamenilor.

Duhul Sfânt îndeplinește acest lucru prin luarea în stăpânire a inimilor noastre răscumpărate și a trupurilor noastre predate și atrăgându-ne continuu în prezența lui Isus. Acolo suntem obligați să trăim în sfințenie.

Pe măsură ce petreci mai mult timp cu El, imaginea Lui în tine va crește și viața ta va deveni o manifestare atât de puternică a lui Isus, încât cei din jurul tău vor fi atinși și mișcați.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.