Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Viața noastră este în Dumnezeu

Auzim multe cuvinte despre favoarea lui Dumnezeu în zilele noastre, ceea ce este un lucru bun. Fără favoarea Domnului, nu am putea să respirăm, să existăm sau să găsim o viață adevărată oriunde în lumea aceasta. Dumnezeul nostru iubitor și plin de compasiune ne arată că ne binecuvântează cu ocrotirea Sa uimitoare.

Din păcate, învățătura despre îndurarea lui Dumnezeu este învățată în mod greșit de către unele persoane. Ei o folosesc ca mijloc de a obține binecuvântări materiale, fizice și emoționale de la Dumnezeu. Este tragic - pentru că Îl reduc pe Domnul doar la o altă formă de comoditate a zilelor noastre. Ei vă spun să invesiți un pic în participarea la biserică, să semănați niște semințe financiare pe alocuri, să vă revendicați puterea de a mărturisi drumul în viața pe care o visați și - bingo! - ești favorizat de Dumnezeu.

Dar aceasta nu este calea lui Dumnezeu. Lui Îi pasă de noi mult mai mult decât atât. Dacă obținem tot ceea ce visăm, aceasta nu este o favoare, este o poftă. Adevărata favoare nu se găsește în binecuvântarea însăși, este găsită în Cel care aduce binecuvântarea - Tatăl nostru iubitor din ceruri. Căutându-L pe El, nu lucrurile acestea, reprezintă foamea care există în inima fiecărei inimi umane. Am fost creați să ne găsim viața în El.

Dumnezeu este gelos, într-un mod neprihănit: El nu Se va lăsa folosit ca mijloc de îndeplinire a poftelor noastre și a câștigului de sine. El va distruge toți idolii pe care i-am înființat în inimile noastre, astfel încât numai El să fie cea mai mare dorință a noastră.

Aceasta nu înseamnă că nu ar trebui să ne dorim să vedem binecuvântările lui Dumnezeu în viața noastră. În harul și bunătatea Lui iubitoare, Tatăl nostru Se bucură să dea daruri bune copiilor Săi. Unii lideri au răsturnat doctrinele biblice în așa-numita mișcare de prosperitate, dar asta nu înseamnă că ideea binecuvântării lui Dumnezeu ar trebui aruncată deoparte. Mai degrabă ar trebui salvată!

Lui Dumnezeu Îi place să ne binecuvânteze pentru că El este uimitor de bun. Vă încurajez să-L căutați mai întâi pe El și să urmăriți cum Își revarsă binecuvântarea. ”Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33).

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.