Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - A lasa totul in mainile lui Hristos

Predare: în termeni literali, predarea înseamnă a renunța la ceva, dând acel lucru altei persoane. De asemenea, înseamnă a renunța la ceva acordat ție - posesiunile, puterea, scopurile, chiar viața ta.

Creștinii aud multe despre viața predată, dar ce înseamnă cu adevărat? Viața predată este actul de a-I da înapoi lui Isus viața pe care El ți-a dat-o. Este o predare completă a vieții tale în mâinile Sale pentru a face cu tine ceea ce El dorește.

Isus Însuși a trăit o viață predată: ”Căci M-am coborât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis” (Ioan 6:38). Hristos nu a făcut nimic de la Sine; El nu a făcut nicio mișcare și nu a vorbit niciun cuvânt fără a fi instruit mai întâi de Tatăl. ”Eu nu fac nimic de la Mine Însumi, ci vorbesc după cum M-a învăţat Tatăl Meu. Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, pentru că totdeauna fac ce-I este plăcut” (Ioan 8:28-29).

Predarea totală a lui Isus Tatălui este un exemplu despre cum ar trebui să trăim cu toții. Puteți spune: ”Isus era Dumnezeu întrupat; viața Sa a fost predată chiar înainte de a ajunge pe pământ.” Dar viața predată nu îi este impusă nimănui, nici chiar lui Isus.

Nimeni nu este forțat să-și predea viața lui Dumnezeu. Adevărul este că putem avea atât de mult din Hristos cât ne dorim. Apostolul Pavel a știut acest lucru și a ales să urmeze exemplul lui Isus pentru o viață complet predată. Fiind un fost persecutor al creștinilor, el a spus că, literalmente, îi ura pe urmașii lui Hristos. Era bine educat, un om de mare voință și ambiție, îndreptat spre succes. Cu toate acestea, Domnul a luat acest om sigur pe sine, autodeterminat, și l-a transformat într-un exemplu strălucitor al unei vieți predate. Pavel a devenit unul dintre cei mai dependenți oameni de Dumnezeu, cel mai plin de Dumnezeu, cel mai călăuzit de Dumnezeu, din toată istoria.

Pavel și-a declarat viața ca fiind un model pentru toți cei care doresc să trăiască pe deplin predați lui Hristos: ”Dar am căpătat îndurare, pentru ca Isus Hristos să-Şi arate în mine, cel dintâi, toată îndelunga Lui răbdare, ca o pildă celor ce ar crede în El, în urmă, ca să capete viaţa veşnică” (1 Timotei 1:16).

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.