Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Raspunsul lui Dumnezeu unei lumi aflate in necaz

Unde este biserica în mijlocul haosului? Este plină de activitate religioasă, dar este în mare parte firească. Acesta este un lucru tragic, pentru că Domnul nostru are întotdeauna un remediu pentru o lume în haos. Un remediu testat în timp pe care El l-a folosit timp de generații pentru a-Și trezi biserica moartă, este pur și simplu acesta: Dumnezeu ridică bărbați și femei pe care El îi alege.

Domnul nostru folosește oamenii pentru a răspunde unei lumi  aflate în  criză. În primul rând, El îi transformă în mod supranatural și apoi îi cheamă la o viață de supunere totală față de voia Sa. Acești slujitori atinși de Dumnezeu sunt cel mai bine descriși în Psalmul 65:4: ”Ferice de cel pe care-l alegi Tu şi pe care-l primeşti înaintea Ta, ca să locuiască în curţile Tale! Ne vom sătura de binecuvântarea Casei Tale, de sfinţenia Templului Tău.”

Pe scurt, Dumnezeu îl cheamă pe un astfel de slujitor deoparte și acolo, în prezența minunată a Domnului, slujitorului Îi este dat să gândească ca Dumnezeu – primește o chemare divină. Dintr-o dată, sufletul său simte aceeași urgență si primește un cuvânt dat de Dumnezeu, fiind gata să umble în autoritate spirituală.

Istoria biblică dezvăluie acest tipar din nou și din nou. De-a lungul timpului, poporul lui Dumnezeu L-a respins și s-a întors spre idoli, adoptând practici păgâne. Și în fiecare caz, Dumnezeu a ridicat un slujitor evlavios: un judecător, un profet, un împărat neprihănit.

Samuel este un astfel de exemplu. El a zis lui Israel: ”Dar ei au uitat pe Domnul Dumnezeul lor, şi El i-a vândut în mâinile lui Sisera, căpetenia oştirii Haţorului, în mâinile filistenilor şi în mâinile împăratului Moabului, care au început lupta împotriva lor. Au strigat iarăşi către Domnul şi au zis: ‘Am păcătuit, căci am părăsit pe Domnul şi am slujit baalilor şi astarteelor; izbăveşte-ne acum din mâna vrăjmaşilor noştri şi-Ţi vom sluji” (1 Samuel 12:9-10).

Astfel de slujitori atinși de Dumnezeu au devenit instrumentele Sale de eliberare. Ei au fost capabili să discearnă vremurile și pentru că ajunseseră să cunoască inima lui Dumnezeu, Domnul i-a folosit ca pe instrumentele Lui.

Astăzi Dumnezeu îi cheamă pe mulți să iasă din rutina vieții lor pentru a-I căuta prezența. ”Cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea” (Isaia 40:31).

Ai experimentat vreodată această dorință divină de a comunica cu Domnul într-un mod mai profund? El vrea ca noi să petrecem timp cu El în închinare, așteptând să-I auzim vocea.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.