Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Dorinta lui Hristos dupa partasia cu tine

Pe când Isus Și-a făcut drum spre Galileea, El a venit la fântâna lui Iacov din Samaria, unde S-a oprit să Se odihnească din călătoria Sa. Când ucenicii s-au dus să cumpere mâncare, o femeie samariteancă a venit la fântână pentru a scoate apă, iar Isus i-a făcut o simplă cerere: ”Dă-mi să beau” (Ioan 4:7).

Cuvintele lui Hristos către această femeie au dus la o lungă conversație și, în timpul discuțiilor lor, ea a rămas uimită de lucrurile pe care le auzea. În cele din urmă, ea a spus:

„Ştiu”, I-a zis femeia, „că are să vină Mesia (căruia I se zice Hristos); când va veni El, are să ne spună toate lucrurile.” Isus i-a zis: „Eu, Cel Care vorbesc cu tine, sunt Acela” (Ioan 4:25-26).

Ucenicii s-au întors și au fost uimiți să-L găsească pe Învățător atât de adâncit în discuții cu această samariteancă. Se pregăteau să pună masa, iar când mâncarea era gata, femeia s-a grăbit să se întoarcă în oraș. Ei I-au spus lui Isus: „Învăţătorule, mănâncă!” (4:31), iar Isus a răspuns cu această declarație uimitoare: „Eu am de mâncat o mâncare pe care voi n-o cunoaşteţi” (4:32).

Isus le spunea că fusese hrănit cu alimente dar nu din această lume și că era sătul. El a explicat: ”Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis şi să împlinesc lucrarea Lui” (4:34). La rândul nostru, și noi trebuie să fim martori ai lucrării Împărăției lui Dumnezeu, să mărturisim și să câștigăm suflete pentru El. Isus a împlinit această lucrare cu femeia samariteancă, după cum Biblia spune că ea credea că El este Mesia. Ea a spus prietenilor ei: „Veniţi de vedeţi un om care mi-a spus tot ce am făcut. Nu cumva este acesta Hristosul?” (4:29).

Nevoia de părtășie a lui Hristos s-a împlinit în timp ce vorbea cu această femeie. Isus a spus: ”Tot ce am cerut a fost o gură de apă, dar această femeie mi-a adus o inimă onestă, căutătoare. Acest tip de comuniune este hrană pentru Mine.”

Isus vrea să petreacă zilnic timp de calitate cu tine. De fiecare dată când Îl aștepți, El promite să vorbească cu tine, așa că așteaptă în prezența Lui, până când vei auzi vocea Sa care îți va revela inima Sa față de tine.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Scrie-ne! Ne rugăm împreună cu tine.

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.