Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - De ce acesti oameni iertati se poarta urat cu fratii lor?

”Dar, dacă nu iertaţi oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre” (Matei 6:15). Isus ne-a iertat în bunătatea și mila Lui și, de asemenea, spune că trebuie să fim iubitori și milostivi față de frații și surorile noastre.

Pavel se referă la porunca lui Isus, spunând: ”Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi” (Coloseni 3:13). El explică apoi modul în care urmăm ascultarea de această poruncă: ”Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii” (3:12-14).

Ce înseamnă ”îngăduiți-vă unii pe alții” sau, așa cum este tradus în versiunea King James, să fii ”îngăduitor”? Cuvântul grecesc înseamnă ”a te supune, a tolera.” Acest lucru sugerează să îndurăm lucruri care nu ne plac. Ni se spune să tolerăm eșecurile celorlalți, să ne punem în situațiile acelora pe care nu îi înțelegem.

La o conferință de peste ocean, unde eram programat să vorbesc, câțiva lucrători proeminenți m-au avertizat să nu colaborez cu un anumit lucrător, pretinzând că acesta avea un fel de închinare bizară și alte lucruri pe care le considerau nebunii. Totuși, când l-am întâlnit pe acel pastor, L-am văzut pe Hristos în el; el era un om bun, iubitor și blând al rugăciunii. Mi-am dat seama că acești lucrători au refuzat să ”îngăduie” un frate în Hristos doar pentru că aveau diferențe în stilul de închinare.

De ce slujitorii lui Dumnezeu, cărora li s-a iertat atât de mult fiecăruia, se poartă urât cu frații lor și refuză să aibă părtășie cu ei? Cred că acest lucru se datorează luptei neînțelegerii asupra acceptării milei și bunătății lui Dumnezeu, o capcană în care cu toții putem cădea dacă nu suntem atenți. Trebuie să căutăm cu sârguință să avem încredere în Domnul ca să ne umple de răbdare, milă și dragoste față de ceilalți.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.